Radwanska dopolnila polfinalno zasedbo

Foto: EPA
Foto: EPA
Na zaključnem turnirju WTA v Singapurju so teniške igralke končale predtekmovalni del v beli skupini. Znana sta oba polfinalna para.
Oglej si celoten članek

V zadnjem dvoboju bele skupine je Poljakinja Agnieszka Radwanska, druga nosilka, premagala Čehinjo Karolino Pliškovo s 7:5, 6:3 in si kot druga v skupini zagotovila polfinale. Že prej je bila med četverico Rusinja Svetlana Kuznjecova.

Radwanska, ki v Singapurju brani lansko zmago na tem tekmovanju, je danes prišla do zadnjega prostega mesta med polfinalistkami tega turnirja. Že prej je bilo jasno, da bo prva v skupni Rusinja Kuznjecova, ki si je tako lahko privoščila tudi poraz proti Španki Garbine Muguruzi s 6:3, 0:6, 1:6.

Poljakinja, tretja igralka sveta, je v drugem dvoboju morala zmagati za polfinale, kar ji je uspelo s 7:5, 6:3. Njena tekmica za vstop v finale pa bo zmagovalka rdeče skupine, Nemka Angelique Kerber, prva igralka sveta. V dosedanjih dvobojih je prednost tesno na strani Poljakinje, ki vodi s 6:5.

V drugem polfinalu, oba bosta na sporedu v soboto, se bosta pomerili Slovakinja Dominika Cibulkova in Kuznjecova.

Finale WTA (Bela skupina), 3. krog:

Garbine Muguruza (Špa/5) - Svetlana Kuznjecova (Rus/8) 3:6, 6:0, 6:1;
Agnieszka Radwanska (Pol/2) - Karolina Pliškova (Češ/4) 7:5, 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.