Šport
41 ogledov

Radwanska dopolnila polfinalno zasedbo

Radwanska finale WTA EPA
Na zaključnem turnirju WTA v Singapurju so teniške igralke končale predtekmovalni del v beli skupini. Znana sta oba polfinalna para.

V zadnjem dvoboju bele skupine je Poljakinja Agnieszka Radwanska, druga nosilka, premagala Čehinjo Karolino Pliškovo s 7:5, 6:3 in si kot druga v skupini zagotovila polfinale. Že prej je bila med četverico Rusinja Svetlana Kuznjecova.

Radwanska, ki v Singapurju brani lansko zmago na tem tekmovanju, je danes prišla do zadnjega prostega mesta med polfinalistkami tega turnirja. Že prej je bilo jasno, da bo prva v skupni Rusinja Kuznjecova, ki si je tako lahko privoščila tudi poraz proti Španki Garbine Muguruzi s 6:3, 0:6, 1:6.

Poljakinja, tretja igralka sveta, je v drugem dvoboju morala zmagati za polfinale, kar ji je uspelo s 7:5, 6:3. Njena tekmica za vstop v finale pa bo zmagovalka rdeče skupine, Nemka Angelique Kerber, prva igralka sveta. V dosedanjih dvobojih je prednost tesno na strani Poljakinje, ki vodi s 6:5.

V drugem polfinalu, oba bosta na sporedu v soboto, se bosta pomerili Slovakinja Dominika Cibulkova in Kuznjecova.

Finale WTA (Bela skupina), 3. krog:

Garbine Muguruza (Špa/5) - Svetlana Kuznjecova (Rus/8) 3:6, 6:0, 6:1;
Agnieszka Radwanska (Pol/2) - Karolina Pliškova (Češ/4) 7:5, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.