Šport
15 ogledov

Ukinitev tretjega niza?

steve simon wta Profimedias
Steve Simon, prvi mož Zveze teniških profesionalk (WTA), je ob turnirju v Wuhanu novinarjem in ljubiteljem tega športa priznal, da je ženski tenis v veliki krizi in da potrebuje korenite spremembe.

Simon želi, da bi dvoboji trajali od 60 do 90 minut, to pa bi bilo najlažje doseči, če bi ukinili tretji niz in uvedli "super tie break", poroča spletna stran Tennis.com.

"Dvoboji bi bili s tem bolj zanimivi, s skrajšanjem obračunov bi zadržali gledalce ob igrišču ali ob televizijskih ekranih. Sredi dvobojev ni nobene rezultatske drame, dolgočasje je treba odpraviti. V današnjem času se pozornost gledalcev zmanjšuje, ne želijo gledati triurnih ali še daljših dvobojev, ponujeno želijo v manjših paketih," meni Simon, ki zatrjuje, da s sodelavci že pripravlja šop sprememb.

"Jasno, da se moramo o vsem posvetovati. Prepričan sem, da bo na začetku veliko nesoglasij, prepričan pa sem, da moramo spremembe začeti uvajati na tekmovanjih nižje ravni in jih postopoma prenašati na višje. Vsaka nova generacija jih bo lažje sprejemala, tako da bi bili čez čas v boljšem položaju, kot smo zdaj," je dejal prvi mož ženskega tenisa.

Simon prav tako meni, da se morajo bolj zgledovati po moškem tenisu, predvsem morajo bolj pozorno rangirati turnirje: "Na naših turnirjih je težko ugotoviti, kakšnega ranga so. Njihovo kakovostno raven moramo bolj definirati. Moški imajo serijo masters, skupek devetih turnirjev, mi sicer imamo nekaj podobnega v seriji mandatory, ampak v njej so le štirje turnirji."

Mediji poročajo, da se bi spremembe začele uvajati v sezoni 2019 ali leto pozneje.

Komentarjev 1
  • Uni Wega 13:39 03.oktober 2016.

    Ukinejo naj smrkanje v brisačo po vsakem udarcu, pa ne bo dolgočasno !!!