Šport
17 ogledov

Prva igralka sveta na pragu polfinala

angelique kerber EPA
Na današnjih dvobojih zaključnega teniškega turnirja WTA v Singapurju si je prva nosilka Nemka Angelique Kerber z drugo zmago v rdeči skupini že skorajda zagotovila polfinale.

Angelique Kerber bi bila že danes polfinalistka, če bi v drugem dvoboju zmagala Slovakinja Dominika Cibulkova. Ta je izgubila proti Madison Keys z 1:6, 4:6 in tako Američanki še pustila teoretične možnosti, da se prebije do polfinala.

Danes je prva igralka sveta brez večjih težav s 6:4, 6:2 premagala Romunko Simono Halep, ki je z Nemko izgubila četrtega od petih letošnjih dvobojev.

V četrtek bo vse znano, takrat se bo Kerberjeva pomerila s Keysovo. Ta ima, tako kot Cibulkova, po eno zmago in poraz, brez možnosti je po dveh porazih že ostala Halepova.

"Zdaj imam precej več samozaupanja. Vem, da lahko igram na velikih tekmovanjih, obvladam tesne tekme v končnicah in zelo mi je všeč igrati na tako pomembnem dogodku," je samozavestno po zmagi dejala Nemka.

Kerberjeva bo leto, v katerem je zmagala na dveh največjih tekmovanjih, odprtih prvenstvih ZDA in Avstralije, končala kot številka 1 ženskega tenisa. Edina, ki bi ji še lahko preprečila, da bi ostala na lestvici na vrhu čez zimo, je Američanka Serena Williams, ki pa je zaradi poškodbe odpovedala sodelovanje v Singapurju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.