Rafa in Nole bosta nadaljevala danes

Foto: EPA Nadal Đoković Djoković OP Francije Roland Garros finale Foto: EPA Nadal Đoković Djoković OP Francije Roland Garros finale Foto: EPA Nadal Đoković Djoković OP Francije Roland Garros finale Foto: EPA nadal đoković finale pariz Foto: EPA nadal đoković finale pariz Foto: EPA nadal đoković finale pariz Foto: EPA nadal đoković finale pariz
Na pariškem pesku se za pokal mušketirjev v finalu Roland Garrosa merita prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković in najbolj uspešen igralec na peščenih igriščih, Španec Rafael Nadal. V četrtem nizu je bil dvoboj v nedeljo prekinjen, nadaljevanje sledi v ponedeljek ob 13. uri.
Oglej si celoten članek

V prvem nizu je bolje začel Rafael Nadal, ki je Novaku Đokoviću kar dvakrat odvzel servis in tako povedel s 3:0. A se je Srb kmalu ogrel in tudi sam napravil dva breaka in rezultat izenačil na 3:3. A že v naslednji, sedmi igri, je Majorčan Noletu zopet odvzel začetni udarec, nato pa prednost obdržal do konca niza, ki ga je po nekaj manj kot uri igre dobil z rezultatom 6:4.

Tudi začetek drugega niza je pripadel Špancu, ki je dobil prvi dve igri. A tudi tokrat njegovo vodstvo ni zdržalo dolgo, Đoković je hitro poravnal na 2:2, ko je break žogo izkoristil z izjemnim lobom. Toda v sedmi igri Nole znova ni zmogel obdržati svojega začetnega udarca in Rafa je po dobrem serviranju povedel s 5:3. Sledila je prekinitev zaradi dežja, po kateri pa je Nadal dobil še četrto zaporedno igro in povedel z 2:0 v nizih.

Đoković se je le prebudil

Tudi v tretjem nizu 'deja vu'. Nadal je že ob prvi priložnosti naredil break, a ga je srbski as že v naslednji igri izničil in nato poravnal izid na 2:2. A se tu ni ustavil, ampak je nadaljeval v tem slogu in dobil še naslednji dve igri. Delovati je začel tudi servis Srba, ki mu v uvodnih dveh nizih ni služil tako, kot v večini dvobojev na letošnjem Roland Garrosu. Ni se ustavil do konca niza, ki ga je dobil gladko s 6:2. To je bil prvi niz na letošnjem pariškem turnirju, ki ga je Rafael Nadal izgubil!

Đoković je dobro formo prenesel v četrti niz, ko je v prvi igri Nadalu zopet odvzel servis, že četrtič zapored. Po že osmi zaporedno osvojeni igri s strani Srba, pa je Nadal le prekinil črni niz in dobil igro za znižanje vodstva na 2:1. Po tretji igri četrtega niza pa je dvoboj zopet prekinil dež.

Finale se bo nadaljeval v ponedeljek ob 13. uri.

OP Francije, finale:

Novak Đoković (Srb/1) : Rafael Nadal (Špa/2) 4:6, 3:6, 6:2, 2:1*
* - prekinjeno zaradi dežja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.