Šport
9 ogledov

Rafa in Nole bosta nadaljevala danes

Nadal Đoković Djoković OP Francije Roland Garros finale
1/7
EPA
Na pariškem pesku se za pokal mušketirjev v finalu Roland Garrosa merita prvi igralec sveta, Srb Novak Đoković in najbolj uspešen igralec na peščenih igriščih, Španec Rafael Nadal. V četrtem nizu je bil dvoboj v nedeljo prekinjen, nadaljevanje sledi v ponedeljek ob 13. uri.

V prvem nizu je bolje začel Rafael Nadal, ki je Novaku Đokoviću kar dvakrat odvzel servis in tako povedel s 3:0. A se je Srb kmalu ogrel in tudi sam napravil dva breaka in rezultat izenačil na 3:3. A že v naslednji, sedmi igri, je Majorčan Noletu zopet odvzel začetni udarec, nato pa prednost obdržal do konca niza, ki ga je po nekaj manj kot uri igre dobil z rezultatom 6:4.

Tudi začetek drugega niza je pripadel Špancu, ki je dobil prvi dve igri. A tudi tokrat njegovo vodstvo ni zdržalo dolgo, Đoković je hitro poravnal na 2:2, ko je break žogo izkoristil z izjemnim lobom. Toda v sedmi igri Nole znova ni zmogel obdržati svojega začetnega udarca in Rafa je po dobrem serviranju povedel s 5:3. Sledila je prekinitev zaradi dežja, po kateri pa je Nadal dobil še četrto zaporedno igro in povedel z 2:0 v nizih.

Đoković se je le prebudil

Tudi v tretjem nizu 'deja vu'. Nadal je že ob prvi priložnosti naredil break, a ga je srbski as že v naslednji igri izničil in nato poravnal izid na 2:2. A se tu ni ustavil, ampak je nadaljeval v tem slogu in dobil še naslednji dve igri. Delovati je začel tudi servis Srba, ki mu v uvodnih dveh nizih ni služil tako, kot v večini dvobojev na letošnjem Roland Garrosu. Ni se ustavil do konca niza, ki ga je dobil gladko s 6:2. To je bil prvi niz na letošnjem pariškem turnirju, ki ga je Rafael Nadal izgubil!

Đoković je dobro formo prenesel v četrti niz, ko je v prvi igri Nadalu zopet odvzel servis, že četrtič zapored. Po že osmi zaporedno osvojeni igri s strani Srba, pa je Nadal le prekinil črni niz in dobil igro za znižanje vodstva na 2:1. Po tretji igri četrtega niza pa je dvoboj zopet prekinil dež.

Finale se bo nadaljeval v ponedeljek ob 13. uri.

OP Francije, finale:

Novak Đoković (Srb/1) : Rafael Nadal (Špa/2) 4:6, 3:6, 6:2, 2:1*
* - prekinjeno zaradi dežja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.