Rafa melje, Nole izpadel

Foto: Žurnal24 Rafael Nadal deluje na letošnjem Roland Garrosu zelo zanesljiv. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Nicolas Almagro (Španija) Foto: Žurnal24 Nicolas Almagro (Španija) Foto: Žurnal24 Nicolas Almagro (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Nicolas Almagro (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Rafael Nadal (Španija) Foto: Žurnal24 Novak Đoković (Srbija) Foto: Žurnal24 Novak Đoković (Srbija) Foto: Žurnal24 Novak Đoković (Srbija) Foto: Žurnal24 Novak Đoković (Srbija) Foto: Žurnal24 Novak Đoković (Srbija) Foto: Žurnal24 Novak Đoković (Srbija) Foto: Žurnal24 Novak Đoković (Srbija) Foto: Žurnal24 Djokoviću na poti do domačega naslova stoji le še Feliciano López. (Foto: Reuter Foto: Žurnal24 Jürgen Meltzer (Avstrija) Foto: Žurnal24 Jürgen Meltzer (Avstrija) Foto: Žurnal24 Jürgen Meltzer (Avstrija)
Znani so vsi polfinalisti Roland Garrosa. Söderlingu in Berdychu sta se v sredo pridružila še Nadal in Melzer, ki je po zaostanku 2:0 v nizih premagal tretjega nosilca turnirja, Đokovića.
Oglej si celoten članek

Španec Rafael Nadal, drugi nosilec turnirja, je v četrtfinalu odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu premagal rojaka Nicolasa Almagra s 7:6 (2), 7:6 (3) in 6:4. V polfinalu se bo pomeril z Avstrijcem Jürgenom Melzerjem, ki je po preobratu slavil proti tretjepostavljenemu igralcu, Srbu Novaku Đokoviću.

Za prvi veliki šok letos pa je v torek poskrbel Robin Söderling, ki je s 3:6, 6:3, 7:5 in 6:4 izločil prvega nosilca Rogerja Federerja. S tem je končal niz 23 zaporednih vsaj polfinalnih nastopov na grand slamih prvega igralca sveta in se mu na najlepši možni način oddolžil za lanski poraz v finalu. "Lepo je, če v dveh zaporednih sezonah na osrednjem igrišču izločiš najboljšega igralca," se je lanske zmage v četrtem kolu Roland Garrosa proti Rafaelu Nadalu spomnil Šved. "Obakrat sem igral vrhunski tenis. To je bila velika zmaga, a turnir se še ni končal. Čaka me vsaj še en dvoboj in zato ne želim proslavljati. Želim se osredotočiti le na tenis." V polfinalu ga zdaj čaka Čeh Tomaš Berdych.

OP Francije, četrtfinale (M):

Jürgen Melzer (Avt/22) : Novak Đoković (Srb/3) 3:6, 2:6, 6:2, 7:6 (3), 6:4
Rafael Nadal (Špa/2) : Nicolas Almagro (Špa/19) 7:6(2), 7:6(3), 6:4
Robin Söderling (Šve/5) : Roger Federer (Švi/1) 3:6, 6:3, 7:5, 6:4
Tomaš Berdych (Češ/15) : Mihail Južni (Rus/11) 6:3, 6:1, 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.