Šport
9 ogledov

Rafa melje, Nole izpadel

Rafael Nadal deluje na letošnjem Roland Garrosu zelo zanesljiv. (Foto: Reuters)
1/26
Žurnal24 main
Znani so vsi polfinalisti Roland Garrosa. Söderlingu in Berdychu sta se v sredo pridružila še Nadal in Melzer, ki je po zaostanku 2:0 v nizih premagal tretjega nosilca turnirja, Đokovića.

Španec Rafael Nadal, drugi nosilec turnirja, je v četrtfinalu odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu premagal rojaka Nicolasa Almagra s 7:6 (2), 7:6 (3) in 6:4. V polfinalu se bo pomeril z Avstrijcem Jürgenom Melzerjem, ki je po preobratu slavil proti tretjepostavljenemu igralcu, Srbu Novaku Đokoviću.

Za prvi veliki šok letos pa je v torek poskrbel Robin Söderling, ki je s 3:6, 6:3, 7:5 in 6:4 izločil prvega nosilca Rogerja Federerja. S tem je končal niz 23 zaporednih vsaj polfinalnih nastopov na grand slamih prvega igralca sveta in se mu na najlepši možni način oddolžil za lanski poraz v finalu. "Lepo je, če v dveh zaporednih sezonah na osrednjem igrišču izločiš najboljšega igralca," se je lanske zmage v četrtem kolu Roland Garrosa proti Rafaelu Nadalu spomnil Šved. "Obakrat sem igral vrhunski tenis. To je bila velika zmaga, a turnir se še ni končal. Čaka me vsaj še en dvoboj in zato ne želim proslavljati. Želim se osredotočiti le na tenis." V polfinalu ga zdaj čaka Čeh Tomaš Berdych.

OP Francije, četrtfinale (M):

Jürgen Melzer (Avt/22) : Novak Đoković (Srb/3) 3:6, 2:6, 6:2, 7:6 (3), 6:4
Rafael Nadal (Špa/2) : Nicolas Almagro (Špa/19) 7:6(2), 7:6(3), 6:4
Robin Söderling (Šve/5) : Roger Federer (Švi/1) 3:6, 6:3, 7:5, 6:4
Tomaš Berdych (Češ/15) : Mihail Južni (Rus/11) 6:3, 6:1, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.