Rafa: "Nemci imajo le tri izjemne igralce"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nizozemci so se po porazu z Dansko v prvem krogu Eura 2012 znašli v neugodnem položaju. Poraz na sredini tekmi z Nemčijo v Harkovu (ob 20.45) bi jih že poslal na letalo za Amsterdam, a vezist Rafael van der Vaart je samozavesten. Nogometaš Tottenhama celo pravi, da lahko našteje le tri "izjemne" nemške igralce.
Oglej si celoten članek

"Naštejem lahko samo tri izjemne igralce v nemški ekipi: (Mesuta) Özila, (Maria) Götzeja in (Bastiana) Schweinsteigerja," je Rafael van der Vaart dejal za nizozemski NUsport. "Njihova obramba je okej, ampak to je vse. Mislim, da imamo več kakovosti. Vendar se v nogometu veliko vrti tudi okrog samozavesti, to pa bodo zdaj imeli oni."

Van der Vaart je šokantni uvodni poraz proti Harkovu začel na klopi, kot se rado dogaja pod selektorjem Bertom van Marwijkom. Na ukrajinskem "kraju zločina" bo na sporedu tudi sredin derbi med zgodovinskima rivaloma, Van der Vaart pa meni, da bo kljub porazu še naprej zgolj rezervist.

"Malo možnosti je, da bi se to spremenilo. Selektor ima ekipo vedno v svoji glavi. Že nekaj časa je enaka, kar je dobro, če igraš, in ne tako dobro, če si na klopi. Moram reči, da mi je vedno težje. Kakšen dan se počutim bolje, kakšen dan slabše, a sem zelo razočaran nad tem položajem," je še dodal član Tottenhama.

To pa ni prvič, da je Nizozemec pod vprašaj postavil poteze svojih trenerjev. Van der Vaart je zaradi svojih odprtih stališč nekajkrat nastopil tudi proti svojemu klubskemu trenerju Harryju Redknappu, češ da ne igra na svojem idealnem položaju.

EP v nogometu, skupina B, 2. krog:

Sreda ob 18.00:
Danska – Portugalska (Lviv)

Ob 20.45:
Nizozemska – Nemčija (Harkiv)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:26 12. Junij 2012.

    mislim, da je van der Vaart mislil Maria Gomeza in ne Götzeja.. Ne vem, zakaj nek izjemen igralec svetovne klase …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.