Šport
7 ogledov

Rafa: "Nemci imajo le tri izjemne igralce"

Van der Vaart van Marwijk Huntelaar Nizozemska Danska Harkiv Harkov Euro 2012 EPA
Nizozemci so se po porazu z Dansko v prvem krogu Eura 2012 znašli v neugodnem položaju. Poraz na sredini tekmi z Nemčijo v Harkovu (ob 20.45) bi jih že poslal na letalo za Amsterdam, a vezist Rafael van der Vaart je samozavesten. Nogometaš Tottenhama celo pravi, da lahko našteje le tri "izjemne" nemške igralce.

"Naštejem lahko samo tri izjemne igralce v nemški ekipi: (Mesuta) Özila, (Maria) Götzeja in (Bastiana) Schweinsteigerja," je Rafael van der Vaart dejal za nizozemski NUsport. "Njihova obramba je okej, ampak to je vse. Mislim, da imamo več kakovosti. Vendar se v nogometu veliko vrti tudi okrog samozavesti, to pa bodo zdaj imeli oni."

Van der Vaart je šokantni uvodni poraz proti Harkovu začel na klopi, kot se rado dogaja pod selektorjem Bertom van Marwijkom. Na ukrajinskem "kraju zločina" bo na sporedu tudi sredin derbi med zgodovinskima rivaloma, Van der Vaart pa meni, da bo kljub porazu še naprej zgolj rezervist.

"Malo možnosti je, da bi se to spremenilo. Selektor ima ekipo vedno v svoji glavi. Že nekaj časa je enaka, kar je dobro, če igraš, in ne tako dobro, če si na klopi. Moram reči, da mi je vedno težje. Kakšen dan se počutim bolje, kakšen dan slabše, a sem zelo razočaran nad tem položajem," je še dodal član Tottenhama.

To pa ni prvič, da je Nizozemec pod vprašaj postavil poteze svojih trenerjev. Van der Vaart je zaradi svojih odprtih stališč nekajkrat nastopil tudi proti svojemu klubskemu trenerju Harryju Redknappu, češ da ne igra na svojem idealnem položaju.

EP v nogometu, skupina B, 2. krog:

Sreda ob 18.00:
Danska – Portugalska (Lviv)

Ob 20.45:
Nizozemska – Nemčija (Harkiv)

Komentarjev 1
  • JackD 17:26 12.junij 2012.

    mislim, da je van der Vaart mislil Maria Gomeza in ne Götzeja.. Ne vem, zakaj nek izjemen igralec svetovne klase ne bi igral niti v prvi postavi--