Räikkönen ob Vettlu v Red Bullu?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po pisanju nemškega časnika Bild naj bi prihodnjo sezono za volanom Red Bullovega dirkalnika v formuli 1 poleg svetovnega prvaka Sebastiana Vettla sedel še Kimi Räikkönen.
Oglej si celoten članek

Kimi Räikkönen naj bi se prihodnje leto vrnil v formulo 1. Svetovni prvak iz leta 2007 naj bi zasedel sedež pri najboljšem moštvu v formuli 1 Red Bullu in tako nasledil 34-letnega Avstralca Marka Webbra. Finec, ki je formulo 1 zapustil leta 2009, je od tedaj nastopal za reli ekipo Citroëna. Zanimivo je, da je tudi glavni sponzor reli ekipe Red Bull, zato se je že prej omenjal njegov prihod v avstrijsko moštvo. Räikkönen je tedaj želel ostati v reliju, zdaj pa naj bi si premislil. To potrjuje tudi njegova izjava: "Nikoli nisem rekel, da je moje kariere v formuli 1 konec."

Za nameček se je na nedeljski dirki za VN Velike Britanije Webber zaradi tega, ker je dobil ukaz, da ob koncu dirke ne sme prehiteti Vettla, sprl z vodilnimi možmi moštva. Pred dvema tednoma je tudi športni direktor Red Bulla Helmut Marko Avstralcu dal vedeti, da se njegov čas počasi izteka: "Webber želi voziti za nas prihodnje leto, a imamo tudi druge opcije." Ena od opcij je Räikkönen, nekdanji voznik McLarna in Ferrarija. Na drugi strani se omenja zdajšnji voznik McLarna Lewis Hamilton, a so možnosti za to, tudi zaradi izjave lastnika Red Bulla Dietricha Mateschitza, da njegov slog vožnje ni primeren za njih, zelo majhne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.