Šport > Moto športi
20 ogledov

Räikkönen ob Vettlu v Red Bullu?

Kimi Räikkönen Žurnal24 main
Po pisanju nemškega časnika Bild naj bi prihodnjo sezono za volanom Red Bullovega dirkalnika v formuli 1 poleg svetovnega prvaka Sebastiana Vettla sedel še Kimi Räikkönen.

Kimi Räikkönen naj bi se prihodnje leto vrnil v formulo 1. Svetovni prvak iz leta 2007 naj bi zasedel sedež pri najboljšem moštvu v formuli 1 Red Bullu in tako nasledil 34-letnega Avstralca Marka Webbra. Finec, ki je formulo 1 zapustil leta 2009, je od tedaj nastopal za reli ekipo Citroëna. Zanimivo je, da je tudi glavni sponzor reli ekipe Red Bull, zato se je že prej omenjal njegov prihod v avstrijsko moštvo. Räikkönen je tedaj želel ostati v reliju, zdaj pa naj bi si premislil. To potrjuje tudi njegova izjava: "Nikoli nisem rekel, da je moje kariere v formuli 1 konec."

Za nameček se je na nedeljski dirki za VN Velike Britanije Webber zaradi tega, ker je dobil ukaz, da ob koncu dirke ne sme prehiteti Vettla, sprl z vodilnimi možmi moštva. Pred dvema tednoma je tudi športni direktor Red Bulla Helmut Marko Avstralcu dal vedeti, da se njegov čas počasi izteka: "Webber želi voziti za nas prihodnje leto, a imamo tudi druge opcije." Ena od opcij je Räikkönen, nekdanji voznik McLarna in Ferrarija. Na drugi strani se omenja zdajšnji voznik McLarna Lewis Hamilton, a so možnosti za to, tudi zaradi izjave lastnika Red Bulla Dietricha Mateschitza, da njegov slog vožnje ni primeren za njih, zelo majhne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.