Šport > Moto športi
19 ogledov

Hamilton: "Grem kar sam h komisarjem"

silverstone 2011 lewis hamilton Reuters
"Zdaj bomo skušali zmagati vse dirke do konca," po prvi zmagi v sezoni napoveduje Fernando Alonso. Mark Webber je po VN VB razkril, da ni upošteval ekipnih ukazov. Lewis Hamilton pa si je dovolil šalo na račun komisarjev: "Grem kar takoj do komisarjev."

"Zmagati vse dirke do konca"

"To je bila dirka, ko je bilo treba ostati miren, dirkati brez napak, saj si lahko kadarkoli zdrsnil s steze," je ključ za zmago na progi, ki je bila od dopoldanske plohe mokra, opisal Fernando Alonso (Ferrari). "Vedeli smo, da imamo formo za bitko za zmago in ta je prišla. Ker ta steza s hitrimi zavoji ne ustreza našemu diralniku, nam ta zmaga daje še dodatne motivacije in samozavesti za naprej. Zdaj bomo skušali zmagati vse dirke do konca." Španec se je v skupnem seštevku prebil na tretje mesto, a njegov zaostanek za Sebastianom Vettlom (Red Bull) ostaja visokih 92 točk, je pa le še 12 točk za Markom Webbrom (Red Bull). "Prvenstvo trenutno ni v mojih mislih, saj je zaostanek za Sebom prevelik."

"Ignoriral sem ekipo"

Webber je v zadnjih krogih skušal prehiteti Vettla, a je iz boksov dobil ukaz, da tega ne sme storiti. In kako so bili Avstralcu všeč ekipni ukazi? "Niso mi bili. Če bi Fernando v zadnjem krogu odstopil, bi se borila za zmago. Seveda sem ignoriral ekipo, saj sem želel dobiti še eno mesto. Seb se je trudil, sam sem se trudil. Nisem nameraval trčiti, skušal sem ga le prehiteti." V zadnjih petih krogih so mu štirikrat ali petkrat dejali, naj neha napadati ekipnega kolega, je še razkril Webber. Vettel je dejal, da razume stališče ekipe, a da je bil sam pripravljen na dvoboj. "Skušal sem zadržati drugo mesto. Težko je bilo, saj je bil Mark hitrješi, a je k sreči prišla karirasta zastavica."

silverstone 2011 ferrari zmaga | Avtor: EPA EPA
Vodja ekipe Christian Horner, je odločitev o moštvenem ukazu pojasnil z naslednjimi besedami: "Lahko razumem Markove frustracije, a če bi bila situacija obratna, bi dali enak ukaz. Nismo želeli tvegati, vemo, kaj se je zgodilo v Turčiji. Mark torej ukaza ni upošteval, a Sebastiana tudi ni prehitel." Sledi snakcija proti Webbru? "O tem se bova z Markom pogovorila na samem."


"Grem kar sam h komisarjem"

Kar nekoliko presentljivo se trčenje in izrivanje Lewisa Hamiltona (McLaren) in Felipeja Masse (Ferrari) v zadnjih zavojih dirke ni končalo za zeleno mizo. Komisarji niso ukrepali, končno so enkrat pustili pravo dirkanje (legendarni britanski dirkač Nigel Mansell je bil tokrat svetovalec komisarske trojke). Zanimivo: jezil se ni niti Massa. "V vstopu v predzadnji zavoj sem ga napadel. Zavil sem malo pred njim in takrat me je zadel. A mislim, da ni bilo nič narobe. V zadnjem zavoju pa sem bil na zunanji strani in povsem izven prve linije." Hamilton je dirko opisal z besedo nora, o trčenju pa: "Grem kar takoj do pisarne komisarjev. Bom kar tam počakal, da me pokličejo na zagovor."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.