Šport > Moto športi
16 ogledov

Ne FIA in McLaren, Vettla ustavil Webber

formula silverstone kvalifikacije 2011
1/18
Reuters
Omejitev uporabe izpušnega difuzorja ekipe Red Bulla ni ustavila. Na kvalifikacijah za VN VB v Silverstonu sta se zopet oba uvrstila v prvo vrsto, a tokrat je bil Mark Webber pred Sebastianom Vettlom. Blizu jim je bil le Ferrari, vse dlje pa jim je McLaren.

Sebastian Vettel (Red Bull) je premagan! Recimo. Na deveti VN sezone ni prišel do osmega pole positiona, saj je bil 32 tisočink sekunde hitrejši njegov ekipni kolega Mark Webber (Red Bull). Slednji brani zmago v Silverstonu, kjer vsako leto dobro dirka. Red Bull tako ostaja številka 1, pa čeprav so zganjali tak hrup, ker jim FIA ni dovolila vsaj 50-odstotne uporabe spornega izpušnega difuzorja v času, ko se ne pritiska na plin. Veliko se torej z omejitvijo ni spremenilo: Ferrari jim je nekoliko bliže (Fernando Alonso je na tretjem mestu zaostal le za dobro desetinko), McLaren pa je še dlje zadaj (Lewis Hamilton je na desetem mestu zaostal kar za dve sekundi).


Očiten napredek sta naredila Williams (Pastor Maldonado sedmi) in Sauber (Kamui Kobajaši osmi), ki tudi prej nista uporabljala izpušnega difuzorja. Treba pa je izpostaviti, da je finalni del kvalifikacij tri minute pred koncem prekinilo nekaj kapelj dežja in tako je premetan vrstni red deloma tudi posledica tega, da niso mogli na drugi hiter krog. Osmoljenca sta bila zlasti deveti Nico Rosberg (Mercedes) in 10. Hamilton, tako da se nam obeta še ena nora dirka (vsaj s Hamiltonovega zornega kota). Še posebej, če bo tudi v nedeljo angleško vreme kazalo svoj nepredvidljih značaj.

V prvem delu smo videli veliko dirkanja, saj so se vsi bali plohe in ta se je zgodila štiri minute pred koncem. Osmoljenca sta bila dirkača Tora Rossa, ki sta oba ostala brez uvrstitve med 17. Pri vrhu pa najhitrejši čas za Webbra, z drugim in šestim mestom sta presenetila Williamsova voznika. Debitant Daniel Ricciardo (Hispania) je končal na zadnjem mestu. V drugem delu se je vremenska situacija obrnila, dež je ponehal in iz minute v minuto je bila steza hitrejša. Presenečenj tako ni manjkalo: Michael Schumacher (Mercedes) je dosegel le 13. mesto, še večje presenečenje je bil le 15. čas Rubensa Barrichella (Williams), najhitrejši pa je bil Massa. Ferrari je deloval povsem enakovreden Red Bullu.

VN VB, kvalifikacije, startna mesta:

1. Mark Webber (Red Bull Renault) 1:30,399
2. Sebastian Vettel  (Red Bull Renault) +0,032
3. Fernando Alonso (Ferrari) +0,117
4. Felipe Massa (Ferrari) +0,725
5. Jenson Button (McLaren Mercedes) +1,490
6. Paul Di Resta (Force India Mercedes) +1,530
7. Pastor Maldonado (Williams Cosworth) +1,534
8. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari) +1,729
9. Nico Rosberg (Mercedes) +1,810
10. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +1,977

11. Adrian Sutil (Force India Mercedes)
12. Sergio Perez (Sauber Ferrari)
13. Michael Schumacher (Mercedes)
14. Vitalij Petrov (Renault)
15. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
16. Nick Heidfeld (Renault)
17. Heikki Kovalainen (Lotus Renault)

18. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrrari)
19. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrrari)
20. Timo Glock (Virgin Cosworth)
21. Jarno Trulli (Lotus Renault)
22. Jerome d'Ambrosio (Virgin Cosworth)
23. Vitantonio Liuzzi (Hispania Cosworth)
24. Daniel Ricciardo (Hispania Cosworth)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.