Šport > Moto športi
30 ogledov

"Brez Sebovih odstopov nam bo težko"

silverstone trening 2011 alonso Reuters
"Da bi nadoknadili zaostanek, bo moral Sebastian delati napake. Brez njegovih odstopov nam bo zelo težko," Fernando Alonso odkrito pove, kaj potrebujejo, da bi Sebastianu Vettlu lahko vzeli naslov prvaka. Pričakuje še pomoč omejitve rabe izpušnega difuzorja.

Vse manj jih verjame, da Sebastian Vettel (Red Bull) letos še lahko izgubi drugi naslov svetovnega prvaka. Njegovi tekmeci pa so tisti, ki v to morajo verjeti. Že res, da je njegova prednost pred Markom Webbrom (Red Bull) in Jensonom Buttnom (McLaren) 77 točk, pred Lewisom Hamiltonom (McLaren) 89 in pred Fernandom Alonsom (Ferrari) 99 točk, pa je do konca še 11 dirk (275 točk). A če bi se preobrat res zgodil, se mora začeti že ta konec tedna v Silverstonu: omejitev uporabe izpušnega difuzorja bi morala upočasniti Red Bull, McLaren in Ferrari pa bi lahko profitirala z zadnjimi izboljšavami. Petkovi treningi zaradi dežja odgovora niso dali, tako da ostajamo pri izjavah glavnih akterjev z veliko "če-ji" in "bomo videli".


"Mislim, da moramo počakati, da vidimo, ali nam bodo velike izboljšave na Ferrariju in McLarnu omogočile enakovredno bitko z Red Bullom,"
pripoveduje Alonso. "Njihov dirkalnik je daleč spredaj. Doslej so bili dominantni. Če Seb ne bi naredil napake v Kanadi in imel na Kitajskem preveč konzervativne taktike, bi zmagal na vseh osmih dirkah. Takšne dominacije nismo videli od leta 2004, ko je zmagal Michael Schumacher. Težko nam je torej tekmovati in brez velikih izboljšav na našem dirkalniku in dirkalniku Lewisa in Jensona bo Seba nemogoče premagati. Upajmo torej na preobrat v Silverstonu. Upanje vedno ostaja, motivacije nam ne manjka." A zgolj zmage za dirkače Ferrarija in McLarna ne bodo dovolj. "Da bi nadoknadili zaostanek, bo moral Sebastian delati napake. Brez njegovih odstopov nam bo zelo težko."

"Bomo videli, kdo bo največ izgubil," o omejitvi uporabe izpušnega difuzorja v času, ko se ne pritiska na stopalko za plin, pove Alonso. "Tudi mi bomo nekaj izgubili. Prepoved me preseneča, saj to uporabljamo že od sredine lanske sezone. Nenavadno, da so to prepovedali sredi sezone. A treba se je prilagoditi. Mi smo kar optimistični, da nam to lahko pomaga oziroma, da manjko podtlaka lahko nadoknadimo s spremembami na vzmetenju in bomo ob zaviranju še vedno zelo stabilni." A tudi če se o Silverstonu govori kot o ključni dirki, pa se je treba zavedati, da je steza kot nalašč za Red Bullov dirkalnik, ki je tu zmagal v prejšnjih dveh sezonah. "Zaradi karakteristik proge bomo imeli kar nekaj težav," sklene Alonso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.