Šport > Moto športi
20 ogledov

Schumi: "Rekordi so, da se jih podira"

Silverstone četrtek 2011 Reuters
Michael Schumacher, ki ponavlja, da bo dirkal tudi prihodnjo sezono, pravi, da ima občutek, da lahko Sebastian Vettel letos podre enega od njegovih številnih rekordov.

Sedemkratni svetovni prvak v prvenstvu formule 1 Nemec Michael Schumacher (Mercedes) je v Silverstonu pred začetkom devetega dirkaškega vikenda v sezoni 2011 ponovil, da namerava dirkati tudi naslednje leto. "Imam možnost, da neham, kadarkoli hočem. A tukaj sem, da dokončam cilj. Imamo triletni načrt in ta ostaja nespremenjen," je odločen 42-letni Nemec, ki po vrnitvi v elitni dirkaški šport še ni bil boljši kot četrti, pred 14 dnevi pa je s 17. mestom celo dosegel najslabšo uvrstitev v karieri (poleg odstopov).

Medtem zmaguje njegov naslednik, 18 let mlajši Sebastian Vettel (Red Bull), ki napada enega od mnogih Schumacherjevih rekordov – 13 zmag v eni sezoni (za zdaj jih ima šest). "Rekordi so, da se jih podira, in Sebastian je na pravi poti," pove še vedno zelo priljubljeni Schumi. "Imam občutek, da mu bo uspelo. Ko ga gledam, vidim, kako se je razvil. Izkoristil je svojo priložnost, hitro se je naučil in zdaj ga je veselje gledati."


Schumacher se zaveda, da z Mercedesom ta konec tedna na VN VB na suhi progi ne bo konkurenčen za zmago, tako se podobno kot Jenson Button (McLaren) nadeja dežne dirke. "V dežju lahko pridemo na stopničke, na suhem pa, četudi smo izboljšali dirkalnik, stopničke niso dosegljive." Ta četrtek je občasno res deževalo, za soboto in nedeljo pa je napovedano sonce, a v Angliji se nikoli ne ve, kako res bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.