Šport > Moto športi
14 ogledov

Kako bi bila VN VB v nedeljo zgodovinska

lewis hamilton silverstone 2008 EPA
Če ne zaradi drugega, bo nedeljska VN VB v SIlverstonu zgodovinska po rekordnem številu navijačev, a Lewis Hamilton ima v mislil še en poseben dosežek: "Če bi bila na prvih dveh mestih dva Britanca v britanski ekipi. To bi bil vikend za v zgodovino."

Na zmago in preobrat v prvenstvu formule 1 ta konec tedna v Silverstonu na VN VB računajo pri McLarnu in Ferrariju. Fernando Alonso (Ferrari) trdi, da bo to dirka resnice, za Lewisa Hamiltona (McLaren), ki je tu zmagal v sezoni 2008, in Jensona Buttna (McLaren) pa pride v poštev le zmaga. "Če je dirkalnik ta vikend dovolj dober za zmago, potem je še čas, da se v drugi polovici sezone vrnemo v boj za prvaka. V nasprotnem primeru bo končna zmaga nemogoča," se zaveda Alonso.


"Sanje naše ekipe je dvojna zmaga v Silverstonu. To bi bil najboljši možni vikend v formuli 1,"
poudarja Hamilton. "Kakšen efekt bi to imelo na publiko. Mislim, da bi bila atmosfera neresnična, pa saj je bilo noro že leta 2007, ko sem bil na polu, in leta 2008, ko sem zmagal. Le predstavljajte si, kaj bi bilo, če bi bila na prvih dveh mestih dva Britanca v britanski ekipi. To bi bil vikend za v zgodovino."

Dirka je za vse tri dni razprodana že nekaj časa, tako se bo skupaj zvrstilo prek 300 tisoč gledalcev, samo v nedeljo pa 120 tisoč. "Pričakujemo največ gledalcev v zgodovini dirke," je dejal direktor Silverstona, Richard Phillips. Dež, ki ni izključen, bi bil za tisoče na tribunah lahko minus in plus obenem. "Navijači, se oproščam, v dežju ne bo najbolj prijetno, a za naju bi dež lahko pomenil odličen rezultat. Naš dirkalnik na mokrem deluje zelo dobro," sporoča Button.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.