Šport > Moto športi
15 ogledov

Senna še verjame v sedež v formuli 1

bruno senna renault 2011 EPA
Brazilec Bruno Senna, nečak Ayrtona Senne, je letos rezervni dirkač Renaulta, za sezono 2012 pa verjame, da še lahko dobi redni sedež. "Bomo videli, kaj se bo izcimilo."

Bruno Senna, ki je lani pri 26 letih dočakal priložnost v formuli 1, z nekonkurečnim dirkalnikom Hispanie ni imel priložnosti, da bi dokazal, ali ima vsaj delček talenta svojega strica trikratnega prvaka Ayrtona Senne. 14. mesto je bila njegova najboljša uvrstitev. Po sezoni sta se poti Brazilca in obubožane španske ekipe razšli. Rednega sedeža za sezono 2011 ni dobil, je pa postal rezervni dirkač angleško-francoske ekipe Lotus Renault. Tudi poškodba Roberta Kubice mu ni omogočila kokpita v eni bolj konkurenčnih ekip in tako Bruno letošnje dirke opazuje le iz garaže.


Pa vendarle je odločen, da za sezono 2012 poišče redni sedež v najbolj elitnem dirkaškem športu. "Odkar vem zase, si želim dirkati. Kar se tiče formule 1, upam, da bo do konca leta jasno, kje bom dirkal naslednjo sezono. Takšen je moj načrt. Bomo videli, kaj se bo izcimilo," je v Goodwoodu, kjer je ta konec tedna naredil nekaj kilometrov z Renaultovim dirkalnikom na Festivalu hitrosti, dejal Senna. Četudi letos ne dirka, mu izkušnja v Renaultu veliko pomeni. "Prvič sem v veliki ekipi formule 1, ki ima pravo strukturo in tako se s tehničnega vidika učim, kot se nisem še nikoli prej. Seveda pa je moja želja, da bi sedel v dirkalniku."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.