Šport > Moto športi
14 ogledov

Največji potencial bo debitiral na VN VB

Na prvem petkovem treningu v Istanbulu je bil Daniel Ricciardo osmi. (Foto: EPA) EPA
Največji dirkaški potencial, Avstralec Daniel Ricciardo, bo na dirki formule 1 debitiral že naslednji konec tedna v Silverstonu. Toro Rosso ga je do konca sezone 2011 odstopil ekipi Hispanie, kjer bo zamenjal Indijca Naraina Karthikejana.

Avstralec Daniel Ricciardo, vzhajajoča zvezda avtomoto športa bo od VN Velike Britanije, ki bo v Silverstonu naslednji konec tedna, dirkač ekipe Hispania Cosworth. Na vseh preostalih dirkah sezone 2011 (razen na VN Indije) bo zamenjal Indijca Naraina Karthikejana, ki se ni kaj prida izkazal. Ricciardo je pri svojih 22 letih že prvak britanske formule 3 (v sezoni 2009) in je letos eden od kandidatov za naslov prvaka v svetovni seriji formule renault 3,5 (zaradi dirkanja v formuli 1 bo sicer težko odpeljal preostale dirke v tej seriji in tako se rezervnemu dirkaču Virgina Robertu Wickensu odpira lepa priložnost, da osvoji to pripravljalno serijo za formulo 1).

Ricciardo je že nekaj sezon je varovanec Red Bulla in tako opravlja vlogo testnega oziroma rezervnega dirkača pri Toru Rossu (letos je večkrat vozil na prvem petkovem treningu in bil vselej zelo hiter). Toro Rosso mu bo skoraj zagotovo dal sedež v sezoni 2012, da bi ga dokončno preizkusili, pa so ga zdaj odstopili Hispanii. V najslabši ekipi v formuli 1 se bo mladi Avstralec sicer težko veliko naučil ali dokazal, a cilj Tora Rossa oziroma Red Bulla je, da dokaže, če je lahko boljši od Vitantonia Liuzzija, prvega dirkača Hispanie.

"Izpolnile so se mi sanje – prvič bom na startu dirke formule 1," je dejal Ricciardo. "Nekajkrat sem se moral uščipniti, da sem dojel, da je res. Navdušen sem in komaj čakam, da bom dirkal v Silverstonu. To je zame nov izziv, nova izkušnja, novo moštvo. Pripravljen sem in dal bom vse od sebe." Da je dirkanje pri Hispanii le korak do Tora Rossa, je dal jasno vedeti vodja slednjih, Franz Tost: "Naj se veliko nauči, spozna steze, naj dela z inženirji, naj se sooči z novinarji, promocijskimi aktivnostmi, da bo lahko v sezoni 2012 dirkal za Toro Rosso."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.