Šport > Moto športi
14 ogledov

Alonso: "Prvenstvo ni v naših rokah"

vn evrope 2011 zadnji krogi Reuters
Ferrari in McLaren obupujeta nad sezono 2011. "Prvenstvo trenutno ni v naših rokah," je priznal Fernando Alonso. Lewis Hamilton, ki je po VN Evrope dejal, da je vsega konec, je dan kasneje na Twitterju svoje besede sicer spremenil: "Nikoli se ne bom predal."

Osem dirk in šest zmag Sebastiana Vettla (Red Bull). Prednost 77 točk pred Jensonom Buttnom (McLaren) in Markom Webbrom (Red Bull), 89 pred Lewisom Hamiltonom (McLaren) in kar 99 pred Fernandom Alonsom (Ferrari). Več kot dovolj razlogov, da razmišljamo o Vettlu kot prvaku sezone 2011. "Mislim, da je vsega je konec," je po nedeljski dirki v Valencii dejal Hamilton. Te besede predaje so britanski časniki v ponedeljkovih izdajah izpostavili kot glavno zgodbo VN Evrope. Prvak iz sezone 2008 se je hitro odzval. "Vsem svojim navijačem: ignorirajte, kar piše v časopisih. Moja ekipa se ne bo nikoli predala in JAZ SE NE BOM NIKOLI PREDAL," je z velikimi črkami zapisal na svojem Twitterju.

Pa vendarle: pred njim je misija nemogoče. "Če ne bo odstopil na naslednjih 10 dirkah, kar je malo, malo verjetno, nam je Vettel že pobegnil. Saj je skoraj sto točk pred nami. To so štiri zmage, pri čemer tolikokrat ne sme dobiti niti točke," je še nekaj nedeljskih Hamiltonovih besed. "Trenutno Red Bulla ne moremo premagati. V drugem delu dirke so bili skoraj sekundo na krog hitrejši. Pa to je noro!" Zdaj sledi Hamiltonova domača dirka v Silverstonu in 26-letnik se zanaša tudi na pomoč publike. "Izkaži se, Silverstone! Vaša podpora bo odločilna. Do dirke bom ves čas v tovarni pomagal ekipi," je twittal Hamilton. "Naredili bomo vse, kar lahko."


Povsem drugačno je razpoloženje v taboru Red Bulla, tako si je Webber v ponedeljek lahko vzel čas za ogled teniških dvobojev v Wimbledonu. Omejitev mappinga motorja jih ni ustavila, še več: dirkališče v Valencii jim od vseh najmanj ustreza, pa so bili vseeno na prvem in tretjem mestu. "Že dolgo nisem bil tako blizu Vettlu. Mislim, da sem iz dirke v dirko boljši. Zadovoljen sem s svojim dirkalnikom. Mislim, da je Valencia naša šibka točka, pa smo bili vseeno odlični," je v Wimbledonu razlagal Webber, ki na uvodnih dirkah ni bil niti blizu ekipnemu kolegu Vettlu. "V Silverstonu bo spet nekaj tehničnih sprememb, a pričakujem, da bomo vseeno zelo konkurenčni," dodaja Avstralec, ki je lani VN Velike Britanije zmagal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.