Šport > Moto športi
10 ogledov

Hamilton: "Mislim, da je vsega konec"

Sebastian vettel zmaga valencia 2011 EPA
Sebastian Vettel ima po zmagi na VN Evrope že 77 točk prednosti pred Markom Webbrom in Jensonom Buttnom. "Ne gledam na svojo prednost, saj je sezona še dolga." Medtem je Lewis Hamilton vrgel puško v koruzo: "Mislim, da je vsega je konec."

Vettel: "Želim zmagati vse dirke"

Na VN Evrope drugi Fernando Alonso (Ferrari) in četrti Lewis Hamilton (McLaren), ki sta pred začetkom sezone veljala za glavna Vettlova tekmeca za naslov prvaka, po osmih od 19 dirk sezone 2011 za Sebastianom Vettlom (Red Bull) zaostajata že 99 oziroma 89 točk. Vettel bi tako lahko začel razmišljati o svojem drugem naslovu prvaka, a se za zdaj evforiji še ne preprušča. "Ne gledam na svojo prednost, saj je sezona še dolga. Je pa res, da imamo fenomenalen začetek sezone. Tako moramo nadaljevati in zmagati vse dirke do konca. Seveda nam zdaj za naslov prvaka ni več treba toliko tvegati, a vseeno želim zmagati vse dirke." Če pa bo prišla kakšna dirka, ko ne bodo najboljši, pa bo treba biti tretji in ne sedmi, pa bo, dodaja Sebastian. "Zdaj pa uživajmo v dosežkih. Neverjetno je, kakšen napredek je ekipa naredila v dveh, treh letih. A ostati moramo lačni zmag, da bi še naprej zmagovali in postajali boljši in boljši."

Alonso: "Gremo v pravo smer"

Slednje še kako drži, saj je Ferrari v zadnjem mesecu naredil velik korak naprej - podobno kot lani. Če so bili še v Barceloni po sekundo na krog počasnejši, so zdaj le še dve, tri desetinke. "Drugo mesto je trenutno naš maksimum. Uvrstili smo se med dirkača Red Bulla, kar je odličen dosežek. Dobro smo dirkali že v Monaku in bili drugi. V Kanadi sicer nisem osvojil točk, a smo imeli pravi tempo. Vsekakor se premikamo v pravo smer. Na naslednjih dirkah jim bomo še bliže. Vem, da tifosi pričakujejo zmage, a ta hip še nismo tako daleč, smo pa vse bliže. Ne bomo odnehali, dokler ne izboljšamo dirkalnika," obljublja Alonso. A nikar preveč optimistično: po treh počasnejših dirkališčih, ki so bolj ustrezali Ferrariju in McLarnu, zdaj sledita hitri stezi v Silverstonu in v Nürburgu, kjer bo Red Bull še močenjši (razen če ga ustavi omejitev uporabe izpušnega difuzorja).

Hamilton: "Mislim, da je vsega konec"

Medtem izboljšave niso obrodile sadov pri McLarnu. "Mislim, da je vsega konec. Kar se tiče prvenstva, je res skoraj vsega konec. Kaže, da smo naredili korak nazaj. Imeli smo nekaj nadgradenj, a smo imeli še več težav s podtlakom in prekrmarjenjem. Še Ferrari, ki je bil doslej za nami, je bil tokrat hitrejši," je tarnal Hamilton, ki je ob Buttnu in Vettlu edini z zmago v tej sezoni. "A za razliko od prejšnjih dveh dirk sem vsaj dobil nekaj več točk in se zato ne smem preveč pritoževati." Toliko bolj odločno je na svojo ekipo pritisnil zmagovalec prejšnje dirke Button: "Treba bo izboljšati naš dirkalnik. Trenutno se ne premikamo naprej. Morali bomo tvegati. Za nami je velika praznina, a zdaj je pred nami še Ferrari, Red Bull je pa tako ali tako svetlobna leta spredaj."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.