Šport > Moto športi
8 ogledov

"Špijun" Vettel znova s prvega mesta

vn evrope kvalifikacije valencia 2011
1/20
EPA
Svetovni prvak formule 1 Sebastian Vettel bo nedeljsko dirko za VN Evrope v Valencii, osmo preizkušnjo svetovnega prvenstva, začel s prvega startnega mesta.

"Zelo dober dan za nas. Lepo je videti, da imamo prvo štartno vrsto zase. Jutri bo dolga dirka, vedno je težko tukaj. Gre za nepredvidljivo stezo, polno zavojev. Steza jih ima kar 25 in težko je vsak ovinek izpeljati po idealni liniji. Do perfektnega kroga je tu zares težko priti," je potem, ko je osvojil pole, povedal Sebastian Vettel. Na sobotnih kvalifikacijah je bil za nemškim voznikom Red Bulla drugi njegov moštveni sotekmovalec Avstralec Mark Webber. "Lepo je dobro odvoziti kvalifikacije, toda v soboto se ne delijo točke, zato se že veselim jutrišnje dirke," je na tiskovni konferenci po koncu kvalifikacij povedal Avstralec. Tretje mesto pa je pripadlo Britancu Lewisu Hamiltonu v McLarnu, ki je v soboto za prvim Vettlom zaostal skorajda pol sekunde. Pa se lahko McLaren v nedeljo kosa z Red Bullom? "To je vedno vprašanje, toda smo tako blizu, kolikor smo pač lahko. Znano je, da je na stezi v Valencii zelo težko prehitevati," pred nedeljsko dirko ni bil preveč optimističen Hamilton, ki pa je izrazil upanje, da bo dirka bolj nepredvidljiva, kot so bile dirke v Valencii v prejšnjih letih.

Četrto mesto je osvojil domači adut Fernando Alonso v Ferrariju, mesto za njim je bil njegov moštveni sotekmovalec Brazilec Felipe Massa. Iz tretje vrste bo začel še Britanec Jenson Button (McLaren). Vettel je sedmič v sezoni osvojil pole position, skupno pa bo s prvega mesta dirko začel že 22. v karieri. Fiina omejitev mappinga motorja tako ekipo Red Bull ni prizadela nič bolj kot njihove tekmece.


VN Evrope, Valencia, kvalifikacije (startna mesta):

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:36,975
2. Mark Webber (Red Bull Renault) + 0,188
3. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) + 0,450
4. Fernando Alonso (Ferrari) + 0,479
5. Felipe Massa (Ferrari) +0,560
6. Jenson Button (McLaren Mercedes) + 0,670
7. Nico Rosberg (Mercedes) + 1,256
8. Michael Schumacher (Mercedes) + 1,265
9. Nick Heidfeld (Renault) brez časa
10. Adrian Sutil (Force India Mercedes) brez časa

11. Vitalij Petrov (Renault)
12. Paul di Resta (Force India Mercedes)
13. Rubens Barrichello (WIlliams Cosowrth)
14. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari)
15. Pastor Maldonado (WIlliams Cosworth)
16. Sergio Perez (Sauber Ferrari)
17. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari)

18. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
19. Heikki Kovalainen (Lotus Renault)
20. Jarno Trulli (Lotus Renault)
21. Timo Glock (Virgin Cosworth)
22. Vitantonio Liuzzi (Hispania Cosworth)
23. Jerome d'Abrosio (Virgin Cosworth)
24. Narain Karthikejan (Hispania Cosworth)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.