Šport > Moto športi
20 ogledov

Hamilton in Button ne gresta nikamor

Lani je Lewis Hamilton zmagal trikrat, predlani le dvakrat, v sezoni 2008, ko je EPA
Lewis Hamilton leta 2013 v Red Bull in Jenson Button že naslednjo sezono v Ferrari? Vroče govorice omenjeni moštvi in dirkača na prizorišču dirke v Valencii odločno zavračajo.

Vodja Red Bulla Christian Horner je pred dirkaškim koncem tedna v Valencii dejal, da ne tratijo svojega časa za novačenje Lewisa Hamiltona (McLaren), saj ta po njihovem mnenju ni na voljo. "Kot prvo naj rečem, da si gotovo vsak dirkač želi voziti za Red Bull. Naša želja pa je, da dobimo najboljša možna dirkača, ki pa bosta obenem tudi dobro sodelovala. Ali bi kombinacija Lewisa in Sebastiana delovala, niti nismo posebej razmišljali, saj menimo, da Lewis ni na voljo. Tako ali tako pa smo zadovoljni z našima dvema dirkačema." Kaj je bilo torej na tistem skrivnostnem sestanku v Montrealu? "Lewisov obisk je presenetil še mene. O čem sva se pogovarjala, ne morem povedati. A Lewis je McLarnov dirkač."

Sebastian Vettel ima pogodbo z biki do konca sezone 2014, Mark Webber pa za zdaj ustni dogovor za prihodnjo sezono. Hamiltonu se pogodba z McLarnom izteče po naslednji sezoni. Prvak iz sezone 2008, ki je kariero začel prav pri McLarnu, si za v bodoče želi predvsem zmagovalnega dirkalnika. Ta bi ga obdržal pri srebrnih. "Za zdaj imam trdno pogodbo, Martin Whitmarsh pravi, da se bomo kmalu pogovarjali o novi. Nisem razmišljal o sebi kot o dirkaču Red Bulla. Že zdaj imam odličen dirkalnik, s katerim lahko zmagujem. Smo edina ekipa ob Red Bullu, ki smo letos že zmagali." Martin Whitmarsh, vodja McLarna, si Hamiltona želi zadržati: "Na koncu bo odločitev Lewisova, a mislim, da uživa v naši ekipi."


Button v Ferrariju? "Smešno!"

Druga vroča govorica zadnjih dni pa je bila, da bo Jenson Button v naslednji sezoni pri Ferrariju zamenjal Felipeja Masso. "To je super smešno, ker sploh ni res. Ne vem, kdo je sprožil te govorice, nisem bil jaz, niti Ferrari," zatrjuje prvak iz sezone 2009. Massa ostaja še eno sezono v Maranellu, sporočajo iz rdeče ekipe, a Brazilca obenem opozarjajo, da bo moral dvigniti nivo dirkanja. "Vedno priganjam svoje dirkače. Morajo dati vse od sebe. Verjamem v Felipeja in vem, da je sposoben več," zatrjuje vodja Ferrarija Stefano Domenicali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.