Šport > Moto športi
16 ogledov

"Sebove zmage več vredne od Schumijevih"

vn evrope valencia 2011 formula 1 EPA
Ena soba, en novinar in dva zanimiva sogovornika: Bernie Ecclestone in Sebastian Vettel. Osemdesetletnik je 24-letniku laskal, da je najboljši dirkač ta hip. Primerjal ga je z Jochenom Rindtom, njegove zmage pa smatra za več vredne od tistih Michaela Schumacherja.

"Konkurenca, ki jo ima Sebastian, je mnogo hujša od tiste, s katero se je soočal Michael. In zato so Sebove zmage vredne več," je v dvojnem intervjuju za uradno spletno stran formule 1 dejal Bernie Ecclestone. Ob njem je sedel aktualni svetovni prvak in se le muzal hvali prvega moža formula 1. "Sebastian je najboljši ta hip in zato dominira. Za navijače je to še bolj zanimivo, saj se vsak dirkaški konec tedna začne z vprašanjem kdo bo premagal Vettla?"

Ecclestone je bil že v času Vettlove debitantske sezone prepričan, da je to bodoči prvak. Zakaj? "Ker se talenta ne da skriti." Osemdesetletnik še pove, da ga premoč Vettla ne presenečena, pa ne zato, ker ima najboljši dirkalnik, ampak ker "ima neverjetno željo po zmagah". Bernie je videl in spoznal številne prvake formule 1 – komu od legend je Sebastian najbolj podoben? "Spominja me na Jochena Rindta. Ne glede na uspehe ostaja prizemljen in to dela prave prvake. Tak je bil tudi Jochen. Oba pa tudi slabo prenašata poraze ..." "Pa še res je!" je dodal Vettel.

"Zelo sem zadovoljen pri Red Bullu. Seveda sta Ferrari in Mercedes veliki legendi, a sam se z miti trenutno ne ukvarjam," je popolno predanost Red Bullu izrazil zmagovalec šestih od osmih letošnjih dirk. Niti se ne obremenjuje, kdo bo njegov ekipni kolega po slovesu Marka Webbra: "O tem res ne razmišljam. Želim biti najboljši in da bi to bil, moram premagati vse." Podobno razmišlja tudi Ecclestone, ki je na vprašanje, ali si predstavlja Vettla v isti ekipi ob Lewisu Hamiltonu, odgovoril: "Sebastianu ni treba skrbeti za ekipnega kolega. Je najboljši."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.