Šport > Moto športi
10 ogledov

Nico želi zmage, a ne bo več dolgo čakal

Nico Rosberg Mercedes VN Evrope 2011 EPA
Nico Rosberg je vse bolj neučakan. Želi si zmag, a ostaja predan Mercedesu. "Za zdaj sem. Preveč daleč v prihodnost pa ne bi rad gledal." Odpeljal je že 97 Velikih nagrad.

Nico Rosberg (Mercedes), ki je na uvodnih osmih dirkah sezone 2011 zbral le 32 točk in v skupnem seštevku zaseda sedmo mesto, je dal svoji ekipi vedeti, da jim za zdaj ostaja zvest in je pripravljen pomagati do boljših rezultatov, a če se rezultati kmalu ne bodo spremenili, bo prisiljen najti drugo moštvo. "Zame je odlična priložnost, da ekipi pomagam pri razvoju. Ne morem reči, da mi ni lepo, saj smo prava klapa in imamo pred samo velik izziv. A obenem sem dirkač in si primarno želim zmag. Ne bi rekel, da sem neučakan, a upam, da zmage pridejo kmalu." Lahko ga razumemo: v formuli 1 je odpeljal že 97 VN, pa še naprej čaka prvo zmago, letos pa je bil najboljši dvakrat četrti.

Vodja ekipe Ross Brawn na 26-letnega Rosberga računa na dolgi rok, pa je Nico res pripravljen čakati? "Za zdaj sem. Preveč daleč v prihodnost pa ne bi rad gledal." Rosberg, ki tudi v svoji drugi sezone partnerstva z Michaelom Schumacherjem slednjega pušča za sabo, poudarja, da v ekipo trdno verjame. "Ja, stoodstotno. Kako le ne bi: imamo podporo mercedes-benza, imamo Rossa Brawna, veliko zelo pametnih ljudi. Ekipa bo prej ali slej začela dosegati uspehe. Ni razloga, da jih ne bi." A Rosberg se v svojih besedah hitro vrne k predhodni tezi: "A kaže, da bo zato še potreben čas." Potihem se govori, da ga snubijo McLaren, Ferrari in Red Bull. "Če jih res zanimam, je to dobro za mojo kariero, a za zdaj je to tudi vse."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.