Räikkönen zlomil nogo mehaniku

Foto: Epa kimi raikkonen ferrari zlom noge Foto: Epa Foto: Epa kimi raikkonen ferrari zlom noge Foto: Epa kimi raikkonen ferrari zlom noge Foto: Epa kimi raikkonen ferrari zlom noge
Ferrari je zmago posvetil nesrečnemu mehaniku.
Oglej si celoten članek

Zmago Sebastiana Vettla (Ferrari) na VN Bahrajna je zasenčila huda nesreča člana Ferrarijeve garaže Francesca Cigarinija, ki je utrpel dvojni zlom noge med ponesrečnim postankom Nemčevega moštvenega kolega, Finca Kimija Räikkönena (Ferrari).

Vn Bahrajna Vettlova zmaga v senci bizarne nesreče v boksu

Ferrarijevim mehanikom med postankom "ledenega Finca" ni uspelo odviti zadnjega levega kolesa, a je sistem za postanek kljub temu prižgal zeleno luč. Räikkönen je speljal s svojega mesta in pri tem zadel nesrečnega Cigarinija, ki mu je blokiral pot. 

Mehanika so odpeljali v bolnišnico, kjer so potrdili dvojni zlom noge.

"Ko se prižge zelena luč, speljem, ne vem, kaj se dogaja za menoj. Na žalost se je poškodoval. Moja naloga je, da speljem, ko se zamenja luč. Drugega ne vem. Upam, da je z njim vse v redu," je po dirki dejal 38-letni veteran, ki je v nadaljevanju dirke odstopil.

Rdeči iz Maranella so Vettlovo zmago, 49. v karieri, s katero je samo še dve oddaljen od Alain Prosta (51), več jih imata samo še Lewis Hamilton (62) in Michael Schumacher (91), posvetili nesrečnemu mehaniku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.