Raj za preračunljive: Slovenci praktično že brez medalje

Foto: EPA
Foto: EPA
Po razočaranju v petem kolu skupinskega dela proti Litvi se bo Slovenija v osmini finala pomerila z Dominikansko republiko. Kljub verjetnemu preboju v četrtfinale ima nekaj reprezentanc, ki so se v skupini odrezale slabše od Slovencev, lepše možnosti za medaljo.
Oglej si celoten članek

Drugo mesto v skupini D je izbrancem Jureta Zdovca prineslo ugodnega tekmeca v osmini finala, toda nato se bo pohod Slovenije proti medalji verjetno končal, saj jih v četrtfinalu čakajo Američani, ki na prvi stopnički izločilnih bojev ne bi smeli imeti pretiranih težav z Mehiko

Avstralija, ki je v zadnjem kolu v skupini sramotno prepustila zmago Angoli, se bo za vstop med osem najboljših pomerila z ne preveč prepričljivo Turčijo, zmagovalec tega dvoboja se bo nato v polfinale skušal prebiti proti boljšemu nasprotniku iz dvoboja med Litvo in Novo Zelandijo. Najbolj verjeten polfinale v "slovenski" polovici tabele je tako ZDA - Litva.

Kdo s Španci z medaljo?

Hrvati, ki so v skupini B gladko izgubili proti Grčiji, klonili proti Senegalu in šele po podaljških ugnali Filipine, so tako kot Slovenci osvojili drugo mesto in bodo igrali proti oslabljenim Francozom, v morebitnem četrtfinalu pa se bodo skoraj zagotovo srečali z domačini, saj bodo Španci verjetno deklasirali Senegal.

Na papirju so še najbolj izenačene reprezentance, ki se bodo borile za preostalo mesto v polfinalu. Zmagovalec nepredvidljivega južnoameriškega dvoboja med Brazilijo in Argentino se bo v četrtfinalu pomeril z zmagovalcem tekme med Srbijo in Grčijo. Grki so na Mundobasketu še neporaženi, Srbi pa so uspeli ugnati le Egipt in Iran, a bodo v odločilnem srečanju še kako nevarni. Ob pričakovani uvrstitvi Špancev v polfinale bi vsaka od omenjenih štirih ekip lahko predstavljala visoko oviro za Furio.

Mundobasket, osmina finala:

Ob 16.00:
ZDA - Mehika

Ob 18.00:
Hrvaška - Francija

Ob 20.00:
Slovenija - Dominikanska republika

Ob 22.00:
Španija - Senegal

Nedelja ob 16.00:
Litva - Nova Zelandija

Ob 18.00:
Grčija - Srbija

Ob 20.00:
Turčija - Avstralija

Ob 22.00:
Brazilija - Argentina

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.