Šport
12 ogledov

Raj za preračunljive: Slovenci praktično že brez medalje

Goran Dragić Derrick Rose prijateljska tekma Slovenija ZDA Las Palmas EPA
Po razočaranju v petem kolu skupinskega dela proti Litvi se bo Slovenija v osmini finala pomerila z Dominikansko republiko. Kljub verjetnemu preboju v četrtfinale ima nekaj reprezentanc, ki so se v skupini odrezale slabše od Slovencev, lepše možnosti za medaljo.

Drugo mesto v skupini D je izbrancem Jureta Zdovca prineslo ugodnega tekmeca v osmini finala, toda nato se bo pohod Slovenije proti medalji verjetno končal, saj jih v četrtfinalu čakajo Američani, ki na prvi stopnički izločilnih bojev ne bi smeli imeti pretiranih težav z Mehiko

Avstralija, ki je v zadnjem kolu v skupini sramotno prepustila zmago Angoli, se bo za vstop med osem najboljših pomerila z ne preveč prepričljivo Turčijo, zmagovalec tega dvoboja se bo nato v polfinale skušal prebiti proti boljšemu nasprotniku iz dvoboja med Litvo in Novo Zelandijo. Najbolj verjeten polfinale v "slovenski" polovici tabele je tako ZDA - Litva.

Kdo s Španci z medaljo?

Hrvati, ki so v skupini B gladko izgubili proti Grčiji, klonili proti Senegalu in šele po podaljških ugnali Filipine, so tako kot Slovenci osvojili drugo mesto in bodo igrali proti oslabljenim Francozom, v morebitnem četrtfinalu pa se bodo skoraj zagotovo srečali z domačini, saj bodo Španci verjetno deklasirali Senegal.

Na papirju so še najbolj izenačene reprezentance, ki se bodo borile za preostalo mesto v polfinalu. Zmagovalec nepredvidljivega južnoameriškega dvoboja med Brazilijo in Argentino se bo v četrtfinalu pomeril z zmagovalcem tekme med Srbijo in Grčijo. Grki so na Mundobasketu še neporaženi, Srbi pa so uspeli ugnati le Egipt in Iran, a bodo v odločilnem srečanju še kako nevarni. Ob pričakovani uvrstitvi Špancev v polfinale bi vsaka od omenjenih štirih ekip lahko predstavljala visoko oviro za Furio.

Mundobasket, osmina finala:

Ob 16.00:
ZDA - Mehika

Ob 18.00:
Hrvaška - Francija

Ob 20.00:
Slovenija - Dominikanska republika

Ob 22.00:
Španija - Senegal

Nedelja ob 16.00:
Litva - Nova Zelandija

Ob 18.00:
Grčija - Srbija

Ob 20.00:
Turčija - Avstralija

Ob 22.00:
Brazilija - Argentina

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.