Šport
25 ogledov

Zdovčev pomočnik ponorel ob blamaži Avstralcev

Avstralija, Angola EPA
Avstralci so precej nepričakovano, ali pa tudi ne, izgubili proti Angoli. Afričani so v drugem polčasu nadoknadili visok zaostanek in zmagali z 91:83.

Že pred pričetkom zadnjega tekmovalnega dne so se pojavile govorice, da kar nekaj reprezentanc namerava kalkulirati in si tako izboriti boljšo štartno pozicijo pred izločilnimi boji. Kar veliko reči govori v prid temu, da je tako ravnala avstralska izbrana vrsta. 

Avstralci so v dvoboj proti Angoli vstopili brez prvega centra Arona Baynesa, ki je ogrevanje svojih soigralcev spremljal s klopi, na parket pa ni stopili niti izkušeni Joe Ingles, medtem ko je David Andersen odigral le dobre tri minute. Kenguruji so večji del srečanja prvladovali, pred koncem tretje četrtine pa povsem popustili in dopustili aktualnim afriškim prvakom, da ujamejo priključek.
 
Slab skok in številne izgubljene žoge Avstralcev so nasprotnikom omogočile lahke koše iz protinapadov, tako da so v drugem polčasu dosegli kar 62 točk. Avstralsko sprehajanje po parketu so zgroženo opazovali mehiški novinarji, saj mora Mehika sedaj za napredovanje obvezno premagati Južno Korejo, komedijo v režiji Avstralcev pa sta iz novinarske tribune spremljala tudi direktor slovenske reprezentance Matej Avanzo in Zdovčev asistent Stafanos Dedas. Vročekrvni Grk je v drugem polčasu glasno komentiral katastrofalen pristop Avstralcev in večkrat gestikuliral proti njihovi klopi, tako da so ga morali miriti celo organizatorji.
 

V angolski reprezentanci je blestel Yanick Moreira z 38 točkami in 15 skoki, v avstralski pa je bil najbolj učinkovit Chris Goulding z 22 točkami.

Vsak posameznik ima lahko svoje mnenje

"Tokrat sem odpočil nekaj nosilcev igre, saj smo si že pred tekmo proti Angoli zagotovili napredovanje. Po dobrem prvem polčasu smo v nadaljevanju padli, predvsem pa je šepala naša obramba. V zadnjih minutah smo poskusili s presingom, ki pa nam se ni obrestoval. Menim, da smo odigrali pošteno, seveda pa si bo vsak posameznik ustvaril svoje mnenje o tej tekmi," je po dvoboju dejal selektor Avstralije Andrej Lemanis. 
 
"Čestitam vam za eno najbolj smešnih predstav v zgodovini košarke," je svoje mnenje avstralski izbrani vrsti preko twitterja sicer poslal Dedas. Oglasil se je tudi kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić: "Košarka je čudovit šport, v njej ni prostora za nameščanje tekem kot se je zgodilo na tekmi med Avstralijo in Angolo. (Pri) @FIBA bi morali nekaj ukreniti glede tega." 
 
Slovenija mora zdaj za prvo mesto v skupini premagati Litvo, ob porazu pa bo pristala na drugem mestu, ki pa nobeni od izbranih vrst ne diši, saj ob morebitnem uspehu v osmini finala, v četrtfinalu prinaša dvoboj z ZDA.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.