Rajherjeva po drami do petega mesta

Foto: EPA
Foto: EPA
Nuša Rajher je na svetovnem prvenstvu v tekvondoju osvojila peto mesto in dopolnila uspeh Franke Anić, ki je v četrtek osvojila bronasto kolajno.
Oglej si celoten članek

Po bronu Franke Anić na svetovnem prvenstvu (SP) v tekvondoju olimpijske različice WTF v Mehiki je vrhunsko uvrstitev danes dosegla še Nuša Rajher. Po dramatičnem razpletu si je priborila peto mesto.

To ji je uspelo s tesno zmago proti Avstrijki Edines Kurtović, ko je odločilno točko dosegla dve sekundi pred koncem borbe. Zelo dramatična je bila tudi njena borba v četrtfinalu, ko se je odločalo o bronasti kolajni. Žal tokrat razplet ni šel njej na roko.

Svetovna prvakinja Francozinja Anne Caroline Graffe je v prvi rundi povedla s 3:0, v drugi je Rajherjeva izenačila, v tretji pa je slovenska borka povedla s 4:3. V zadnjih sekundah borbe je Francozinja izenačila, v dodatni rundi pa tekmovalki nista dosegli točke. Odločali so sodniki, ki so zmago dodelili Francozinji.

Danes bo na SP v Puebli nastopil Ivan Trajković.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.