Šport
26 ogledov

Rajherjeva po drami do petega mesta

nuša rajher EPA
Nuša Rajher je na svetovnem prvenstvu v tekvondoju osvojila peto mesto in dopolnila uspeh Franke Anić, ki je v četrtek osvojila bronasto kolajno.

Po bronu Franke Anić na svetovnem prvenstvu (SP) v tekvondoju olimpijske različice WTF v Mehiki je vrhunsko uvrstitev danes dosegla še Nuša Rajher. Po dramatičnem razpletu si je priborila peto mesto.

To ji je uspelo s tesno zmago proti Avstrijki Edines Kurtović, ko je odločilno točko dosegla dve sekundi pred koncem borbe. Zelo dramatična je bila tudi njena borba v četrtfinalu, ko se je odločalo o bronasti kolajni. Žal tokrat razplet ni šel njej na roko.

Svetovna prvakinja Francozinja Anne Caroline Graffe je v prvi rundi povedla s 3:0, v drugi je Rajherjeva izenačila, v tretji pa je slovenska borka povedla s 4:3. V zadnjih sekundah borbe je Francozinja izenačila, v dodatni rundi pa tekmovalki nista dosegli točke. Odločali so sodniki, ki so zmago dodelili Francozinji.

Danes bo na SP v Puebli nastopil Ivan Trajković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.