Šport
30 ogledov

Za slovo od Mersina 35. slovenska kolajna

Maya Tvrdy olimpijske igre London 2012 Reuters
Bron badmintonistke Maje Tvrdy je na sredozemskih igrah Sloveniji prinesel zadnjo, 35. kolajno v turškem Mersinu.

Slovenska badmintonistka Maja Tvrdy je osvojila drugo odličje na letošnjih sredozemskih igrah v Mersinu. Po sobotni bronasti kolajni v dvojicah z Niko Koncut je danes slavila tudi v dvoboju za tretje mesto. Prva nosilka sredozemskega turnirja je v malem finalu premagala Italijanko Agnese Allegrini z 2:0 (16, 16).

Poleg Tvrdyjeve se je v boj za odličja podal tudi Iztok Utroša, v tekmi za tretje mesto pa ni zmogel odločilnega koraka, Francoz Matthieu Lo Ying Ping je zmagal z 2:0 (17, 17).

Nova kolajna pred SP na Kitajskem

"Vesela sem, da sem osvojila drugo kolajno. Po uvodnem dobljenem nizu sem dobro začela tudi drugega, po premoru se mi je Italijanka približala. V prelomnih trenutkih dvoboja sem se vendarle zbrala in prikazala najboljšo igro," je po zmagi v tekmi za tretje mesto dejala Tvrdyjeva.

"Igra Allegrinijeve mi veliko bolj leži od sloga turških igralk, saj igra nekoliko počasneje, tako da lahko vse svoje udarce lepo izpeljem. Obe turški igralki sta bila v Mersinu za razred boljši, sta zelo kakovostni, njun slog je na las podoben azijskemu, torej hiter in praktično brez napake," je še dodala Tvrdyjeva, ki si bo po vrnitvi iz Turčije privoščila nekaj dni premora, nato pa začela priprave za svetovno prvenstvo na Kitajskem.

Hrvatice boljše na tekmi za tretje mesto

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na SI osvojila končno četrto mesto, potem ko je na nedeljski tekmi za tretje mesto izgubila s Hrvaško z 2:3 (19, -22, -22, 14, -13). Izbrankam selektorja slovenske reprezentance Olega Gorbačova je le kanček sreče preprečil, da bi osvojile kolajno bronastega leska. V izjemno razburljivem in izenačenem malem finalu so klonile po petih nizih, odločilnega pa so izgubile s 13:15.

"V kriznih trenutkih dvoboja bi morale bolj strniti svoje vrste. Škoda, v dvoboju enakovrednih tekmic so odločale malenkosti, na žalost se nam ni izšlo," je po porazu za bronasto kolajno dejala Živa Recek.

Slovenske odbojkarice so v polfinalu izgubile z Italijankami, do polfinala pa so se prebile po zmagi nad Grkinjami in porazu proti Turkinjam.

Kraguljeva deveta v mnogoboju

Slovenska ritmična telovadka Sara Kragulj je na SI v mnogoboju zasedla deveto mesto. Zmagala je Španka Carolina Rodríguez, druga je bila Grkinja Varvara Filiou, tretja pa Francozinja Kseniya Moustafajeva.

Mlada slovenska ritmična telovadka je na sobotnih kvalifikacijah osvojila deveto mesto, na nedeljski glavni tekmi pa v boju s kakovostnimi tekmicami ni naredila pomika naprej, saj je v vseh štirih vajah naredila nekaj drobnih napak.

"Danes mi ni šlo najbolje. Nisem prikazala vsega, kar znam, pravzaprav sem bila slabša kot v kvalifikacijah. Če bi ponovila nekatere sobotne predstave, potem bi prejela veliko boljše ocene. Nekoliko sem razočarana, a tukajšnja izkušnja mi bo gotovo koristila v moji nadaljnji karieri," je dejala Kraguljeva.

Rekordna bera kolajn

Drevi so se 17. sredozemske igre v Mersinu tudi zaključile, slovenska športna ekspedicija pa je v Turčiji osvojila 35 odličij. Slovenija je pred osmimi leti v španski Almerii osvojila 36 kolajn, zato pa je je na letošnjih prizoriščih v Mersinu, Adani in Erdemliju osvojila rekordnih 13 odličij zlatega ter po enajst srebrnega in bronastega leska.

Največ odličij je osvojila judoistična sekcija, v tukajšnji univerzitetni dvorani je osvojila kar osem kolajn. Zlate so osvojili Vlora Beđeti, Lucija Polavder in Matjaž Ceraj, srebrne Petra Nareks, Andraž Jereb, Aljaž Sedej in Nina Milošević, bronasto pa Anka Pogačnik.

Plavalna reprezentanca se v domovino vrača s sedmimi kolajnami, junakinja pa je zagotovo Anja Klinar s po dvema zlatima in srebrnima odličjema, bronasto pa je osvojila tudi v štafetni preizkušnji. Zlato je osvojil še Damir Dugonjić, srebrno Mojca Sagmeister, bronasto pa ženska štafeta v postavi Sagmeister, Klinar, Špela Bohinc in Tanja Šmid.

Atletom štiri kolajne, uspešni tudi veslači, rokometašice, ...

Atletska reprezentanca se je nadejala trem, na koncu pa je osvojila štiri kolajne. Za zlato je poskrbela Martina Ratej v metu kopja, za srebrni Nina Kolarič v skoku v daljino in Snežana Rodić v troskoku, za bronasto pa Marina Tomič v teku na 100 metrov.

Globoke sledi sta pustila tudi kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in teniški igralec Blaž Rola. Oba sta osvojila po dve odličji najbolj žlahtnega leska, po eno pa še telovadec Sašo Bertoncelj in balinarka Tadeja Sodec.

Strelska reprezentanca je na modernem tekmovališču v Erdemliju v režiji Rajmonda Debevca in Petre Dobravec osvojila dve bronasti kolajni, to je uspelo tudi badmintonistki Maji Tvrdy v posamični konkurenci in v paru z Niko Koncut, z bronom se bodo v domovino ali pa so se že vrnili tudi taekwondistka Ana Petrušić, veslaški dvojni dvojec Jure Grace-Aleš Zupan ter karateist Juš Markač.

Po dolgem času so zablestele tudi slovenske rokometašice, pod vodstvom Marte Bon so osvojile srebrno odličje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.