Ramos mora plačati milijonsko kazen

Foto: Epa sergio ramos
Zvezdnik Reala se bo pritožil.
Oglej si celoten članek

Sergio Ramos, zvezdnik španske nogometne reprezentance in Reala iz Madrida, je potrdil, da so ga španske davčne oblasti zaradi finančnih malverzacij kaznovale s plačilom visoke denarne kazni. Sam višine zneska, ki ga mora plačati, ni navedel, časnik El Mundo pa trdi, da ta znaša milijon evrov.

Ramos je med letoma 2012 in 2014 prihodke prenašal na račun svojega podjetja Sermos SL, si s tem zmanjšal znesek plačanega davka in oškodoval državo. Ramos je napovedal, da se bo na kazen pritožil, saj ni naredil namerne napake, ta naj bi bila le posledica nepoznavanja novega zakona.

Branilec Reala se je pridružil številnim drugim nogometašem, ki so jih oblasti zaradi davčnih nepravilnosti kaznovale. Pred tem se je to zgodilo Cristianu Ronaldu, Lionelu Messiju, Neymarju, Luki Modriću in še nekaterim, a Ramos pravi, da so bili njihovi primeri drugačni.

"Pri meni gre za administrativno napako in ne za kriminalno dejanje. Zato pri meni ne gre za kazenski postopek, ampak upravni," meni Ramos in dodaja: "Davke redno plačujem. Imam ekipo strokovnih sodelavcev, ki analizirajo, upravljajo in rešujejo vse moje davčne zadeve. A davčna uprava je v kritičnih letih spremenila zakon, od nje sem pred tem dobil napačne podatke. Zato se bom pritožil."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.