Šport > Nogomet
818 ogledov

Ramos mora plačati milijonsko kazen

sergio ramos Epa
Zvezdnik Reala se bo pritožil.

Sergio Ramos, zvezdnik španske nogometne reprezentance in Reala iz Madrida, je potrdil, da so ga španske davčne oblasti zaradi finančnih malverzacij kaznovale s plačilom visoke denarne kazni. Sam višine zneska, ki ga mora plačati, ni navedel, časnik El Mundo pa trdi, da ta znaša milijon evrov.

Ramos je med letoma 2012 in 2014 prihodke prenašal na račun svojega podjetja Sermos SL, si s tem zmanjšal znesek plačanega davka in oškodoval državo. Ramos je napovedal, da se bo na kazen pritožil, saj ni naredil namerne napake, ta naj bi bila le posledica nepoznavanja novega zakona.

Branilec Reala se je pridružil številnim drugim nogometašem, ki so jih oblasti zaradi davčnih nepravilnosti kaznovale. Pred tem se je to zgodilo Cristianu Ronaldu, Lionelu Messiju, Neymarju, Luki Modriću in še nekaterim, a Ramos pravi, da so bili njihovi primeri drugačni.

"Pri meni gre za administrativno napako in ne za kriminalno dejanje. Zato pri meni ne gre za kazenski postopek, ampak upravni," meni Ramos in dodaja: "Davke redno plačujem. Imam ekipo strokovnih sodelavcev, ki analizirajo, upravljajo in rešujejo vse moje davčne zadeve. A davčna uprava je v kritičnih letih spremenila zakon, od nje sem pred tem dobil napačne podatke. Zato se bom pritožil."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.