Šport > Nogomet
891 ogledov

Predsednik Reala o odhodu Ramosa, prihodu Hazarda ...

Sergio Ramos, Florentino Perez
Florentino Perez je spregovoril o kadrovskih spremembah pri Realu.

Madridski Real je sezono končal brez osvojene lovorike, kar si tako velik klub po mnenju številnih ne more privoščiti. V španskem prvenstvu je kraljevi klub osvojil tretje mesto, za drugim Atleticom je zaostal za osem točk, za prvo Barcelono pa 19. "V mojem obdobju je Barcelona lahko slavila le obletnico kluba," je sol na rane sedani generaciji kluba utrl še nekdanji trener Reala Vicente Del Bosque.

V Madridu zdaj veliko stavijo na prestopni rok, o mnogočem pa bo odločal predsednik kluba Florentino Perez. Ta se v torek sedel pred mikrofona radia Onda Cero. 

"Sergio Ramos? Dejal mi je, da ima izjemno dobro ponudbo kitajskega kluba, a da Kitajci ne morajo plačati odkupne klavzule. Kaj pa naj bi mu rekel drugega kot to, da ni možnosti, da bi se odrekel kaprtanu Reala brez odškodnine?" je med prvimi odgovori postregel Perez in dodal: "Lahko odide, vendar ima še dvoletno pogodbo in nekdo bo moral plačati odškodnino. Če bi dovolil kaj drugega, bi bil to nevaren precedens. Rad imam Ramosa in če nekaj ne bom naredil za njega, to ni zaradi tega, ker si to ne želim, ampak zaradi tega, ker to ne morem storiti."

Sergio Ramos, Florentino Perez Kapetan Šport Šok v Realu, Ramos želi iz kluba

Kaj pa okrepitve? "Prišla sta Eder Militao iz Porta in Rodrygo iz Santosa, kar pa se tiče Edena Hazarda... Ne, ničesar nisem podpisal z njim. kako naj se pogajam s klubom, ki ga še čaka evropsko finale? Že nekaj let ga poskušam pripeljati v Madrid, saj mislim, da je eden od najboljših nogometašev na svetu. Seveda upam, da bo to poletje res prišel."

florentino perez | Avtor: Epa Epa

Že nekaj časa se špekulira tudi o prihodu Kyliana Mbappéja in Neymarja. "Resnica je le ena: o njiju se z Zidanom nisem pogovarjal, tudi z njima nisem govoril. Če si želim katerega od nogometašev, se prvo obrnem na klub za katerega igra."

V klub se iz posoje pri Bayernu vrača James Rodriguez. "Nemci so nam dejali, da ga ne želijo več. A to ne pomeni, da bo ostal pri nas. Nismo se še odločili o njegovi prihodnosti."

Luka Modrić, Zinedine Zidane Nov podpis Šport Zidane bo delal čistko, a en zvezdnik ostaja

Perez je še dejal, da spremembe trenerjev pred in med sezono niso prinesle veliko, o porazih Barcelone v ligi prvakov in finalu kraljevega pokala pa je menil: "Ne, poraza me nista razveselila, ampak povedano iskreno... Nista me niti razžalostila."

Je kaj resnice na tem, da je Cristiano Ronaldo odšel iz kluba, ker mu predsednik kluba ni želel pomagati pri njegovih težavah z davki. "Ne. O njegovih davčnih težavah nisva nikoli govorila, želel si je le oditi. To mi je povedal takoj po zmagi v finalu lige prvakov. Cristiano je najboljši igralec, ki sem ga pripeljal v Madrid." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.