Rangers ohranili upe po napredovanju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na sredo odigrali dve tekmi končnice.
Oglej si celoten članek

Ekipa New York Rangers je v tretji tekmi drugega kroga končnice severnoameriške hokejske lige premagala Ottawo s 4:1 in skupni izid v zmagah znižala na 1:2.

Rangers so se po zaostanku z 0:2 v zmagah znašli v težkem položaju, še en neuspeh bi lahko že pomenil slovo od sanj o napredovanju. A na domači tekmi v Madison Square Gardnu so Newyorčani pokazali zobe, Mats Zuccarello je s hitrim golom že v prvi tretjini poskrbel za vodstvo domačih, na koncu pa je bilo na semaforju 4:1. Med strelci za domače so bili še Michael Grabner, Rick Nash in Oscar Lindberg, vratar Henrik Lundqvist je zbral 26 obramb.

"Igrali smo zelo dobro in trdo prvo tretjino. To je bil pravi način," je po tekmi o poti do uspeha dejal Zuccarello. To je bil tretji zaporedni uspeh rangerjev na domačem ledu v končnici.

Na drugi strani je bil med strelci spet Jean-Gabriel Pageau, junak Ottawe na drugi tekmi, ki se je končala z dvema podaljškoma in njegovimi štirimi zadetki; tokrat pa je bil edini v kanadski ekipi, ki je zadel, kar je bilo seveda premalo za končni uspeh.

"Izgubili smo že v prvi tretjini. Bili so pripravljeni in željni dokazovanja, skorajda že obupani, mi pa jim nismo bili kos," je priznal gostujoči strateg Guy Boucher.

Predatorji ob koncu utišali Blues

Korak bližje naslednjemu krogu pa so hokejisti Nashvilla, St. Louis so premagali z 2:1, skupno pa zdaj za napredovanje ob izidu 3:1 v zmagah potrebujejo le še en uspeh. Domači navijači so sicer morali počakati do 45. minute, da so videli zadetke, a so bili na koncu zelo zadovoljni.

Vsi trije goli so padli v zadnjih 15 minutah, domači pa so prvič zadeli po zaslugi branilca Ryana Ellisa; ta je najprej v navezi z vratarjem Pekko Rinnejem poskrbel, da tekmeci po izjemni priložnosti niso zadeli, sam pa je nato plošček, ki se je v eni akciji po posredovanju vratarja Jakea Allena dvakrat odbil nazaj v polje, v tretjem poskusu le pospravil v mrežo.

Zmagoviti zadetek je nato prispeval James Neal, ki je z natančnim strelom tik nad ramo vratarja Allena zadel pod prečko za 2:0. Odgovor gostov je bil sicer hiter, Joel Edmundson je Rinneja, ki je sicer dvoboj končal z 32 obrambami, s podobno neubranljivim strelom premagal v 57. minuti, a gostom nato do konca kljub silovitemu pritisku ni več uspelo zadeti in domači so se veselili pomembne zmage.

"To je bila zanesljivo najtežja tekma v tej seriji. Igrali so odlično tako v napadu kot obrambi, a tudi mi nismo bili slabi. Bili smo vsaj enakovredni večji del tekme, smo pa izkoristili svoje priložnosti," je dvoboj ocenil Ellis. Peta, morda že odločilna tekma bo v petek v St. Louisu.

NHL, končnica (2. krog):

VZHOD:
New York Rangers - Ottawa Senators 4:1  /1:2/

ZAHOD:
Nashville Predators - St. Louis Blues 2:1  /3:1/

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.