Rashford za lepo prednost Man Uniteda

Foto: EPA
Foto: EPA
Na prvi drugega polfinala Lige Evropa je Manchester United v gosteh premagal špansko Celto.
Oglej si celoten članek

Moštvo Manchester Uniteda je na stadionu Balaídos prišlo do minimalne zmage nad Celto (0:1), s katero so Angleži zelo blizu napredovanju v finale. 

V prvem polfinalu sta se v sredo v Amsterdamu pomerila Ajax in Lyon, Nizozemci so si priigrali lepo prednost (4:1). Povratni tekmi bosta v četrtek, 11. maja.

Zmagovalca dala prekinitev

Po zaspanem začetku so si prvo priložnost v Vigu priigrali domači, po podaji Nemanje Radoje je z glavo s petih metrov nenatančno meril Daniel Vass. Man Utd je do prve obetavne situacije prišel v 20. minuti, po preigravanju je sprožil Marcus Rashford, domači vratar Sergio Álvarez pa se je izkazal z lepo parado.

Po pol ure igre je Sergio Romero na nasprotni strani ustavil strel Pioneja Sista z razdalje, nato pa je do polčasa pretil le še United. Najprej po podaji Henriha Mhitarjana z leve slabe reakcije obrambe pred vrati ni uspel izkoristiti Jesse Lingard, nato je Mhitarjan po asistenci Paula Pogbaja izgubil dvoboj ena na ena z Álvarezom, slednji pa je dobro posredoval tudi ob situaciji, ko se je po kombinaciji z Rashfordom sam pred njim znašel Lingard.

Začetek nadaljevanja je pripadel Celti. V 52. minuti je Iago Aspas zgrešil z glavo po predložku z desne, sedem minut kasneje je z roba kazenskega prostora Romera dobro pretegnil Sisto. Angleži so prvič zapretili v 62. minuti, ko je bil Rashford preveč sebičen in je protinapad zaključil s slabim strelom.

Za zapravljeno se je Rashford odkupil v 67. minuti. Izvedel je prosti strel malce manj kot 25 metrov od vrat in žogo z desne poslal v daljši kot vrat tokrat slabo postavljenega Álvareza.

Španci so skušali izenačiti z akcijami po boku, v eni od slednjih je Aspas slabo zadel žogo po predložku s strani. Na drugi strani je Lingard nevaren polvolej poslal mimo okvirja, v 84. minuti pa je spet poskusila Celta, toda John Guidetti pred golom ni uspel priti do čistega strela. Srečanje se je tako razpletlo z minimalno zmago Uniteda.

Liga Evropa, polfinale (prvi tekmi):

Celta Vigo - Manchester United 0:1 (0:0)
Rashford 67.

Ajax - Lyon 4:1 (2:0)
Traoré 25., 71., Dolberg 34., Younes 49.; Valbuena 66.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.