Šport > Nogomet
58 ogledov

Rashford za lepo prednost Man Uniteda

Marcus Rashford Celta Vigo Manchester United EPA
Na prvi drugega polfinala Lige Evropa je Manchester United v gosteh premagal špansko Celto.

Moštvo Manchester Uniteda je na stadionu Balaídos prišlo do minimalne zmage nad Celto (0:1), s katero so Angleži zelo blizu napredovanju v finale. 

V prvem polfinalu sta se v sredo v Amsterdamu pomerila Ajax in Lyon, Nizozemci so si priigrali lepo prednost (4:1). Povratni tekmi bosta v četrtek, 11. maja.

Zmagovalca dala prekinitev

Po zaspanem začetku so si prvo priložnost v Vigu priigrali domači, po podaji Nemanje Radoje je z glavo s petih metrov nenatančno meril Daniel Vass. Man Utd je do prve obetavne situacije prišel v 20. minuti, po preigravanju je sprožil Marcus Rashford, domači vratar Sergio Álvarez pa se je izkazal z lepo parado.

Po pol ure igre je Sergio Romero na nasprotni strani ustavil strel Pioneja Sista z razdalje, nato pa je do polčasa pretil le še United. Najprej po podaji Henriha Mhitarjana z leve slabe reakcije obrambe pred vrati ni uspel izkoristiti Jesse Lingard, nato je Mhitarjan po asistenci Paula Pogbaja izgubil dvoboj ena na ena z Álvarezom, slednji pa je dobro posredoval tudi ob situaciji, ko se je po kombinaciji z Rashfordom sam pred njim znašel Lingard.

Začetek nadaljevanja je pripadel Celti. V 52. minuti je Iago Aspas zgrešil z glavo po predložku z desne, sedem minut kasneje je z roba kazenskega prostora Romera dobro pretegnil Sisto. Angleži so prvič zapretili v 62. minuti, ko je bil Rashford preveč sebičen in je protinapad zaključil s slabim strelom.

Za zapravljeno se je Rashford odkupil v 67. minuti. Izvedel je prosti strel malce manj kot 25 metrov od vrat in žogo z desne poslal v daljši kot vrat tokrat slabo postavljenega Álvareza.

Španci so skušali izenačiti z akcijami po boku, v eni od slednjih je Aspas slabo zadel žogo po predložku s strani. Na drugi strani je Lingard nevaren polvolej poslal mimo okvirja, v 84. minuti pa je spet poskusila Celta, toda John Guidetti pred golom ni uspel priti do čistega strela. Srečanje se je tako razpletlo z minimalno zmago Uniteda.

Liga Evropa, polfinale (prvi tekmi):

Celta Vigo - Manchester United 0:1 (0:0)
Rashford 67.

Ajax - Lyon 4:1 (2:0)
Traoré 25., 71., Dolberg 34., Younes 49.; Valbuena 66.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.