Rašo v komisiji igralcev pri Fibi

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije in nekdanji kapetan slovenske reprezentance Rašo Nesterović je postal član komisije igralcev, ki jo je na lanskem izvršnem odboru ustanovila Mednarodna košarkarska zveza Fiba.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska zveza je Radoslava Nesterovića v komisijo predlagala zaradi njegovih dolgoletnih in neprecenljivih izkušenj z igranjem na najvišji ravni evropske in svetovne košarke ter znanja, ki ga je pridobil na vseh področjih.

Predsednik komisije je nekdanji srbski košarkar in predsednik srbskega olimpijskega komiteja Vlade Divac, ki bo tudi njen predstavnik v Izvršnem odboru Fiba, mandat obeh pa bo trajal do leta 2019.

"Izvolitev v Fiba komisijo igralcev je čast in velika obveza, saj je treba v košarki vsak dan postoriti veliko, da se bo ta še naprej razvijala. Teh pet let, kolikor je mandat komisije in izvršnega odbora Fiba, bo za svetovno košarko zelo pomembnih, saj se spreminja sistem reprezentančnih tekmovanj, ki bo vplival tudi na državna prvenstva in kontinentalne turnirje. Mislim, da je prav, da smo v odločanje vključeni tudi igralci, ki lahko s svojimi izkušnjami in znanjem pripomoremo k zagotavljanju še boljše prihodnosti našega športa," je dejal Nesterović.

Zveze so lahko v komisijo predlagale zgolj igralce z mednarodnimi izkušnjami, ki se niso upokojili pred letom 2010.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.