Šport
6 ogledov

Rašo v komisiji igralcev pri Fibi

sport 14.05.09 Radoslav Raso Nesterovic, slovenski kosarkar, portret; foto:Sasa Saša Despot
Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije in nekdanji kapetan slovenske reprezentance Rašo Nesterović je postal član komisije igralcev, ki jo je na lanskem izvršnem odboru ustanovila Mednarodna košarkarska zveza Fiba.

Slovenska košarkarska zveza je Radoslava Nesterovića v komisijo predlagala zaradi njegovih dolgoletnih in neprecenljivih izkušenj z igranjem na najvišji ravni evropske in svetovne košarke ter znanja, ki ga je pridobil na vseh področjih.

Predsednik komisije je nekdanji srbski košarkar in predsednik srbskega olimpijskega komiteja Vlade Divac, ki bo tudi njen predstavnik v Izvršnem odboru Fiba, mandat obeh pa bo trajal do leta 2019.

"Izvolitev v Fiba komisijo igralcev je čast in velika obveza, saj je treba v košarki vsak dan postoriti veliko, da se bo ta še naprej razvijala. Teh pet let, kolikor je mandat komisije in izvršnega odbora Fiba, bo za svetovno košarko zelo pomembnih, saj se spreminja sistem reprezentančnih tekmovanj, ki bo vplival tudi na državna prvenstva in kontinentalne turnirje. Mislim, da je prav, da smo v odločanje vključeni tudi igralci, ki lahko s svojimi izkušnjami in znanjem pripomoremo k zagotavljanju še boljše prihodnosti našega športa," je dejal Nesterović.

Zveze so lahko v komisijo predlagale zgolj igralce z mednarodnimi izkušnjami, ki se niso upokojili pred letom 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.