Šport
19 ogledov

Katanec in Zdovc na klopi zvezdniških ekip

Nesterović Udović Milić slovenski All-Star dan slovenske košarke Katarina Ponjavić
Tradicionalni košarkarski All-Star bo letos na sporedu 28. decembra v Stožicah, spektakularno prireditev pa so na današnji tiskovni konferenci v Ljubljani napovedali generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović ter legendi slovenske košarke ter nogometa Marko Milič in Sašo Udovič.

Letošnji praznik slovenske moške košarke bo konec decembra potekal v Stožicah, novopečeni generalni sekretar KZS Rašo Nesterović pa se že veseli odmevne prireditve: "V Stožicah bi radi naredili pravi spektakel in privabiti čim več ljubiteljev košarke. Verjamem, da bo prireditev navdušila gledalce, ki bodo lahko uživali v celodnevnem dogajanju. S tem želimo prispevati k dodatni popularizaciji košarke.

V Stožicah številna znana imena

Poleg standardnih tekem mlajših in članskih kategorij bo na sporedu tudi dvoboj košarkarskih in nogometnih legend, ki jih bosta vodila Srečko Katanec in Jure Zdovc. Na dvoboju bodo med drugim nastopili Primož Brezec, Dušan Hauptman, Slavko Kotnik, Marko Milić, Matjaž Smodiš, Nesterović, Mile Ačimović, Sebastijan Cimerotić, Miran Pavlin, Sašo Udović in mnogi drugi.

Nekdanji košarkarski reprezentant Marko Milič, ki še vedno navdušuje pod koši je takole predstavil svoja pričakovanja: "All-Stars tekme pomenijo za košarkarje pravo popestritev, Verjamem, da bo vzdušje na dvoboju proti nogometašem izjemno, saj bo vse skupaj zelo zanimivo tudi za navijače. Upam, da jim bomo postregli z atraktivnimi potezami. Skušali bomo čim bolj uživati in odigrati kakšno dobro akcijo, pričakujem pa veliko smeha na parketu in tribunah. Sam osebno imam velike težave z nogometno tehniko, nekateri košarkarji pa so pravi virtuozi."

"Pripravljamo se na skritih lokacijah"

"Z nekdanjimi reprezentančnimi kolegi sem se že pogovarjal o tej tekmi in vsi skupaj smo zelo počaščeni, da so nas košarkarji povabili k sodelovanju. Na revijalno tekmo se pripravljamo že kar nekaj časa na skritih lokacijah (smeh, op. a.) in upam, da bomo predstavili kakšnega skritega aduta. Vse skupaj bo namenjeno druženju s košarkarji in navijači. Posebna hvala organizatorjem, ki se zavedajo, da šport zdužuje," je dodal član zlate nogometne generacije Sašo Udovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.