Šport
26 ogledov

Rašo bo največ pozornosti namenil mladim

Radoslav Nesterović Katarina Ponjavić
Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije je na popoldanski 3. seji Izvršnega odbora na mesto generalnega sekretarja pričakovano ustoličilo Raša Nesterovića, ki bo na tej funkciji zamenjal Iztoka Remsa.

Na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) je prišlo do menjave na mestu generalnega sekretarja. Iztoka Remsa, ki je bil na zvezi od leta 1994, bo nasledil nekdanji vrhunski košarkar Rašo Nesterović, ki je bil do tega imenovanja podpredsednik KZS.

Iztok Rems | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić
Rems, ki je pred časom ostal brez mesta v uglednem Fiba Europe Boardu, je zaključil z opravljanjem odgovorne funkcije v krovni košarkarski organizaciji, v prihodnje pa naj bi s KZS sodeloval kot svetovalec. "Opravljanje te funkcije mi je pomenilo velik izziv. Ko sem zasedel to delovano mesto, je bila zveza v rdečih številkah. Hitro smo se izkopali iz njih in iz leta v leto povečevali proračun. Želel sem, da bi krovna organizacija pomenila kakovosten servis za klube in bila gonilo razvoja. Med dosežki bi izpostavil licenciranje klubov in revizijo poslovanja, izkazali pa smo se tudi s kakovostno organizacijo največjih mednarodnih turnirjev. Sanjal sem o organizaciji članskega evropskega prvenstva, ki smo ga naposled tudi uspešno izpeljali, čeprav smo imeli obilo težav zaradi številnih menjav v vrhu vlade. Delovali smo v skladu s kmečko logiko, tako da smo lahko zapravili le toliko kolikor smo imeli. Tudi članska reprezentanca je naredila ogromen korak naprej in verjamem, da smo naredili odlične temelje za nadaljnji razvoj," je svoj mandat v dolgem monologu na večerni tiskovni konferenci opisal Rems.

"Našli smo pravega naslednika Iztoka Remsa"

Predsednik KZS Matej Erjavec je prepričan, da bo Nesterović pravi mož za mesto prvega operativca: "V zadnjih dveh mesecih smo se intenzivno pogovarjali in prepričan sem, da smo našli pravega naslednika Iztoka Remsa. Verjamem, da bo Rašo Nesterović na novem položaju še bolj pomagal slovenski košarki kot na prejšnji funkciji podpredsednika. Še naprej bomo delovali enotno."

Nadaljevati pozitiven trend

Tudi novi generalni sekretar Nesterović je predstavil svoje načrte za prihodnost: "Skušal bom nadaljevati ta pozitiven trend delovanja zveze. Največ pozornosti bom za začetek namenil delu z mladimi, saj potrebujemo še več mladih kakovostnih košarkarjev. Večjih sprememb zaenkrat ne bo."

Nesterović, Erjavec, Rems | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić
Eden izmed najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov se ne boji zahtevnih nalog, ki ga čakajo v prihodnjem obdobju: "Moral se bom prilagoditi na novo funkcijo. Gre za dinamično delo, tako da je na nek način podobno igralski karieri. Veliko bo potovanj, lobiranja ter negotovosti. Za realizacijo idej pa bom seveda potreboval podporo celotne zveze, saj sam ne morem narediti nič."

Nesterović je bil sicer rojen 1976 v Ljubljani. Kariero poklicnega košarkarja je začel 1993 in končal 2011. V tem času je bil tudi član štirih ekip iz lige NBA, leta 2005 pa je s San Antoniom postal prvak tega tekmovanja. Za slovensko reprezentanco, katere kapetan je bil pet let, je zbral 53 nastopov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.