Šport > Košarka
27 ogledov

Nesterović: "Z Benom sva se počutila super"

nesterović san antonio spurs EPA
Erazem Lorbek kljub španskim zapisom, da odhaja iz Barcelone, še vedno tehta, ali naj se odpravi v NBA k San Antoniu. O Ostrogah in Erazmu smo na kratko poklepetali z Rašem Nesterovićem, ki je ob Benu Udrihu v Teksasu pustil globok slovenski pečat, okronan tudi z naslovom prvaka 2005.

Je pravi čas, da Erazem Lorbek odide v NBA?
Ne vem, ali je pravi čas. To mora vsak igralec čutiti. Če čuti, da je pripravljen in da je v Evropi napravil maksimum, potem je brez dvoma pravi čas.

San Antonio je znan kot ekipa, ki je odprta do Neameričanov, kar je gotovo olajševalna okoliščina.
Je. Imajo mednarodno ekipo igralcev. Vsako leto poskušajo iskati igralce povsod. Če najdejo kaj zanimivega, pripeljejo. Tudi midva z Benom Udrihom sva se tam počutila super.

Kakšno mnenje ima Gregg Popovich o Erazmu?
Tega pa ne vem, boste morali vprašati njega. Nisva v stikih.

Pred leti, preden ste se podali v San Antonio, je Popovich celo pripotoval v Ljubljano. Se vsem novincem tako posveti?
Posveti se, ker ve, da bodo del njegove ekipe in sistema, za katerega upa, da bo postal zmagovalni. Če se ne bi posvetil, to ne bi najbolje delovalo.

Če se Erazem odloči za odhod, bo novinec. Menite, da bo temu primerno deležen omejenega števila minut, ali ga bodo obravnavali kot nekoga, ki si je v Evropi že ustvaril ime?
Če si narediš ime v Evropi, to v Ameriki nič ne pomeni. Začneš znova in dokazovati se moraš popolnoma z ničle.

Minuli konec tedna ste postali podpredsednik Košarkarske zveze Slovenije. Kako se boste spoprijeli z zloglasno slovensko "skreganostjo"?
O tem je še prezgodaj govoriti. Ni odvisno le od mene. Upam, da bodo z vseh strani pozabljene vse zamere ter da bomo skupaj delali v interesu košarke in države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.