Šport > Košarka
23 ogledov

Lorbku skandirali na večerji: "MVP! MVP!"

Lorbek Barcelona večerja naslov zmaga MVP Youtube
Košarkarji Regal Barcelone so po infarktni zmagi nad Real Madridom v finalu španskega prvenstva naslov prvaka proslavili s skupno večerjo, kjer so igralcem družbo delale njihove boljše polovice, strokovni štab in člani izvršnega odbora kluba. Erazem Lorbek je ob prihodu za mizo dobil ovacije soigralcev.

"Zdaj se počutim dobro, ker smo zmagali, ampak gotovo sem utrujen. Bil je dober finale in zadovoljni smo, da smo zmagali," je za klubsko televizijo Barça TV na večerji povedal Erazem Lorbek. "Pred tekmo sem se (zaradi vročine, op. a.) počutil zelo slabo. Mislil sem, da ne bom mogel igrati, ampak na koncu mi je uspelo. Skupaj smo dosegli to zmago kot velika ekipa in zdaj slavimo."

Na Lorbkovih krilih je Regal Barcelona v soboto še sedemnajstič osvojila naslov španskega prvaka. Slovenskega reprezentanta so kasneje izbrali za najkoristnejšega košarkarja finalne serije, na kar so ga z navdušenimi vzkliki ("MVP! MVP!") na večerji spomnili tudi soigralci. Lorbek je imel na dan odločilne pete tekme vročino, zaradi katere je izpustil tudi jutranji trening, nato pa skupaj s soigralci dosegel eno največjih zmag nad večnimi rivali v Palau Blaugrani.

"Bili smo blizu, v vseh tekmovanjih smo bili zelo dobri do konca. Moramo nadaljevati tako, igrati veliko finalov, da bi lahko še naprej zmagovali. Na koncu nam je to uspelo proti veliki ekipi," je še pristavil Lorbek. Barcelona je poleg izpada iz Evrolige izgubila tudi španski pokal, trener Xavi Pascual pa je lahko sezono vseeno zaključil v stilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.