Šport > Košarka
10 ogledov

Smrtonosni Lorbek pokopal Real

Lorbek je k veličastni zmagi nad Realom prispeval sedem točk. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Košarkarji Barcelone so v boju za naslov španskega prvaka z Real Madridom izenačili na 2:2 v zmagah. Mož odločitve je bil naš Erazem Lorbek, ki je za končno zmago z 81:75 prispeval 24 točk, pet skokov in štiri podaje.

Obe ekipi sta v uvodnih minutah pokazali nekaj nervoze, zato je bila produktivnost v prvem delu srečanja manjša. Barcelona je začela precej obrambno in s consko postavitvijo poskušala zmesti nasprotnike, ki so koše iskali predvsem s pomočjo visokih igralcev.

Barcelona je v seriji najprej povedla z 1:0 v zmagah, nato pa sta sledila dva zaporedna poraza, po zaslugi katerih je bil Real le še zmago oddaljen od naslova državnega prvaka. Z zmago na četrti tekmi pa je ekipa Erazma Lorbka ohranila upe za končno slavje, za katero bi bil v veliki meri zaslužen naš reprezentant, ki je na četrti tekmi prispeval več kot dvajset točk in dodal še pet skokov. Mirza Begić na parketu z Realom ni preživel dolgo, saj je igral samo tri minute.

Katalonci so bili zelo učinkoviti pri metu za tri točke, saj so zadeli deset od dvajsetih poskusov. V zadnji četrtini so se Madridčani približali na vsega štiri točke zaostanka, končnih 81:75 pa je po prodoru postavil Erazem Lorbek.

Odločilna peta tekma ob v soboto ob 18. uri, in sicer v Barceloni.

Španska košarkarska liga, finale:

Real Madrid : FC Barcelona Regal 75:81 /2:2/
Lorbek 24, 5 sk., 4 as., Wallace 16; Mirotić 14, Tomić 12, Llull 12, Begić 0

// - izid v zmagah, igrajo na tri dobljene tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.