Šport > Košarka
8 ogledov

Lorbek pred peto tekmo v postelji z vročino

Erazem Lorbek Boštjan Tacol
Na krilih Erazma Lorbka je Barcelona v soboto še sedemnajstič osvojila špansko košarkarsko prvenstvo. Naš igralec je bil imenovan za najkoristnejšega košarkarja finalne serije, čeprav je imel zjutraj na dan pete, odločilne tekme vročino, zaradi katere je izpustil tudi jutranji trening.

Erazem Lorbek se je v jutranjih urah tako slabo počutil, da se ni udeležil treninga pred odločilno tekmo španskega prvenstva. Kljub temu pa slovenski reprezentant ni zatajil, ko je bilo to najbolj potrebno in je v sklepnem dejanju sezone na igrišču prebil osemindvajset minut, kjer je za končno zmago Barcelone z rezultatom 73:69 prispeval deset točk ter šest skokov. Katalonci so tako ubranili naslov, Lorbku pa je pripadel laskavi naziv najbolj koristnega igralca, saj je eden najbolj zaslužnih, da se je Barcelona kljub zaostanku z 1:2 v zmagah dokopala do finalne lovorike. Samo v četrti tekmi je naš košarkar prispeval kar 24 točk, tokrat pa je kljub bolezni svojo nalogo opravil z odliko in se zasluženo veselil končne zmage. Lorbek pa ni pozabil nameniti pohvale Realovim igralcem, ki so si jo s svojo igro več kot zaslužili. ''Čestitke tudi Real Madridu. Igrali so dobro. Za nami je težko finale, a ključ je bil v tem, da smo zadnjo tekmo igrali doma,'' je povedal Lorbek.

Slovenskemu košarkarju pa ne bi uspelo brez pomoči nekaterih drugih košarkarjev Barcelone, ki so prav tako igrali odlično. Eden takšnih je zagotovo CJ Wallace, ki je v četrti tekmi zabeležil šestnajst točk in šest skokov, medtem ko je v soboto dodal osem točk in pet skokov. Odlično je igral center Fran Vazquez, ki je vknjižil šestnajst točk, osem skokov in štiri blokade. ''Ljudje so mislili, da nimamo več možnosti, toda dokazali smo, da smo odlična ekipa,'' je povedal Victor Sada in dodal, da je bilo to najboljše možno finale. ''Zelo sem zadovoljen. Letošnje leto je bilo zelo posebno in zaslužili smo si zmago v ligi. Tudi navijači so si jo zaslužil,'' je dodal Marcelinho Huertas. ''Ne morem verjeti. Zelo sem vesel zmage, ker smo se trdo borili,'' je povedal Wallace, medtem ko je Juan Carlos Navarro dodal: ''Ekipa je impresivna. Danes nismo mogli izgubiti. Za nami je težko leto, a boljšega konca si ne bi mogel zamisliti. Vedno moraš verjeti. Zmagujejo malenkosti in danes je bila ekipa brutalna.''

Xavi Pascual: ''To je moja največja zmaga''

Xavi Pascual | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Po napeti finalni seriji je trener Xavi Pascual novinarje še enkrat spomnil, da je za ekipo težka sezona, a vere v zmago niso nikoli izgubili. ''Vedno smo verjeli v zmago. Rad bi čestital igralcem za odlično opravljeno delo. Bili smo napadeni, toda uspelo nam je ostati skupaj in osvojiti naslov. Karakter, ki smo ga prikazali, me zelo veseli, še posebej v trenutkih, ko smo bili na tleh. Nihče ne ve, kako težko je bilo finale,'' je povedal Pascual, ki je posebej izpostavil četrto tekmo, ki je Barceloni dala zagon za osvojitev španske krone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.