Šport
16 ogledov

"Ko zmagaš v četrtfinalu ..."

Nesterović novinar Slovenija reprezentanca EuroBasket trening pred Finsko Tivoli Simon Maljevac
Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste Radoslav Nesterović meni, da lahko v četrtfinalu zmaga tudi slabši tekmec.

"Zmaga proti Grčiji je zelo pomembna. Zadnje minute je bilo kar težko spremljati s tribune, vendar nam je uspelo zadržati prednost. Vem, da slovenski navijači izgubijo veliko živcev ob spremljanju napetih tekem naše reprezentance, vendar se na to pač morajo navaditi," je o sobotni zmagi nad Grčijo menil Radoslav Nesterović. Na vprašanje, kako pomembna bo sploh nocojšnja tekma s Finsko, pa je podpredsednik Košarkarske zveze Slovenije odvrnil: "Poglejte samo tekmo med Latvijo in Belgijo. Mi sicer ne bomo izpadli tako kot Latvijci, če klonimo proti Finski, a si lahko za naprej otežimo ali pa olajšamo delo."

V četrtfinalu se bo Slovenija pomerila z Ukrajino ali Francijo, saj v skupini F ne more biti več slabša kot druga. Prvo mesto ji lahko prineseta poraz Hrvaške proti Grčiji in zmaga proti Finski. V tem primeru bi zaigrali proti na papirju precej lažjemu tekmecu – Ukrajini. "Tako kot vedno je najpomembnejša četrtfinalna tekma. Z zmago si v polfinalu. Takrat si že tako blizu stopničk, da že diši po kolajni. S porazom pa za kaj takega nimaš več nobenih možnosti," je pomembnost naslednjega dvoboja po Finski izpostavil Rašo.

Zmaga lahko tudi slabši

Če bodo Slovenci prvi v skupini, bodo v četrtfinalu zaigrali v četrtek, če bodo drugi, pa že v sredo. Mnogi so mnenja, da bo slovenska javnost uspeh ali neuspeh slovenske izbrane vrste ocenjevala glede na četrtfinalni nastop. "Če se bo ocenjevalo le po eni tekmi ... Ne vem. To je najhujše. To ni NBA, ko imaš sedem tekem in ponavadi zmaga boljši, tu lahko zmaga tudi slabši. Tisti, ki ima morda le boljši dan," pravi Nesterović.

Med tistimi, ki bi lahko v četrtfinalu tehtnico nagnili na slovensko stran, nekdanji prvak NBA vidi novega člana Barcelone: "Boštjan Nachbar je zagotovo eden izmed najbolj izkušenih košarkarjev v slovenski reprezentanci. Sodi med naše ključne košarkarje, zato je naša igra v veliki meri odvisna od njegovih predstav. Imel je odlično sezono v Bambergu in po koncu sezone je povsem zasluženo oblekel dres slovite Barcelone. Gre za eno izmed najboljših moštev v Evropi, ki si v vsakem tekmovanju želi osvojiti lovoriko. Samo finala za Katalonce niso dovolj."

Komentarjev 1
  • ennanova 09:39 16.september 2013.

    Alenka Bratušek o vladi in košarkiTa slovenska vlada namreč ne bo deležna podpore, kot jo uživajo košarkarji, niti v tisoč letih. Zakaj ne? …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1173-alenka-bratusek-o-vladi-in-kosarki