Šport
22 ogledov

Sprejeli povabilo za igranje v Zagrebu

košarka Saša Despot
Košarkarska zveza Hrvaške (HKS) je slovenski krovni organizaciji poslala uradno vabilo za igranje članske reprezentance v prvem delu EuroBasketa 2015 v Zagrebu. KZS se je že odzval pritrdilno.

FIBA Europe, ki je organizacijo EP 2015 septembra dodelila Franciji, Hrvaški, Nemčiji in Latviji, je vsem štirim organizatorjem dala priložnost, da v svojo skupino povabijo eno izmed reprezentanc po njihovi izbiri. HKS se je po predhodnih pogovorih med vodstvi obeh zvez odločil, da bo v Zagreb povabil slovensko reprezentanco.

"Na Košarkarski zvezi Slovenije smo počaščeni, da so hrvaški kolegi v Zagreb povabili prav našo reprezentanco in se jim za to tudi zahvaljujemo. Igranje v hrvaški prestolnici predstavlja veliko priložnost, saj gre za trg, ki je zanimiv našim zdajšnjim in potencialnim novim sponzorjem, slovenskim navijačem pa omogoča možnost ogleda naše izbrane vrste na prvenstvu v neposredni bližini svojega doma. Verjamem, da si lahko slovenska košarka, v kolikor bo predlog dokončno tudi potrjen, od tega obeta veliko pozitivnega," je dejal predsednik KZS Matej Erjavec, ki je tudi sprejel povabilo HKS.

Ta mora predlog na FIBA Europe uradno prijaviti do srede, 15. oktobra, saj ga bo že dan pozneje obravnaval kolegij vseh štirih organizatork, končna uradna odločitev pa bo padla na seji izvršnega odbora FIBA Europe, ki bo 17. novembra.

Žreb skupin EP 2015 bo v začetku decembra, prvenstvo stare celine pa bo na sporedu med 5. in 20. septembrom 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.