Šport
24 ogledov

Spektakel: košarka na slovenskem morju

Rašo Nesterović, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Prireditelji evropskega prvenstva v košarki, ki bo septembra v Sloveniji, bodo v okviru promocije prvenstva poskrbeli za košarkarsko tekmo na slovenskem morju.

Čez natanko teden dni bodo v Koprskem zalivu na splavu, ki je dolg kar 40, širok 20, nad gladino pa visok 3 metre, in tehta 1500 ton, tri košarkarske tekme.

Predelava splava bo trajala kar tri dni. Na splav ni možno postaviti tribun, zato bo dogodek zaprt za javnost, z ladje Prince of Venice pa si ga bo lahko ogledala zgolj peščica povabljenih gostov, med katerimi so večinoma mediji ter sponzorji, ki so podprli projekt za promocijo eurobasketa, Slovenije in Kopra, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Košarkarski spektakel na morju

Na splavu bo postavljeno pravo košarkarsko igrišče, na katerem se bodo od 17.30 dalje med seboj pomerile tri ekipe nekdanjih vrhunskih zvezdnikov Hrvaške, Italije in Slovenije, ki so jih zbrali kapetani Dino Rađa, Dino Meneghin in Rašo Nesterović. Na splavu bodo potekale tri tekme; Hrvaška - Italija, Slovenija - Hrvaška in Slovenija - Italija), vsaka pa bo dolga 2 x 10 minut.

Nesterović: Dokaz odličnih sosedskih odnosov

"Igral sem že na mnogih lokacijah v Sloveniji, Evropi in ligi NBA, a na morju še nikoli, zato se že zelo veselim tega spektakla. Ideja je odlična in pomeni promocijo države, obenem pa dokaz odličnih sosedskih odnosov Hrvaške, Italije in Slovenije. Vesel sem, da sta se brez kakršnegakoli obotavljanja projektu pridružila Dino Rađa in Dino Meneghin, ki sta sestavila vsak svojo ekipo zanimivih košarkarskih imen, s katerima se bomo pomerili na splavu. Verjamem, da bo dogodek zanimiv," je ob tem dejal kapetan slovenske ekipe Rašo Nesterović.

 
Komentarjev 1
  • stooo 15:36 19.avgust 2013.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Odlicna zastonj on-line igra, kjer se lahko preizkusis kot manager v hokeju,nogometu in rokometu. Kasneje bo mozno igrati tudi kosarko, F1, odbojko,...V igri imas enake moznosti zmagovanja kot igralci, ki vlagajo denar. Kar je prava redkost.