Šport > Košarka
23 ogledov

Moti ga bahavost Fibe

Maljković Slovenija BiH prijateljska tekma Podmežakla Jesenice Saša Despot
Selektor Božidar Maljkovič po zmagi nad BiH ni odpiral šampanjca. O končni postavi za EP še ne razmišlja, znova pa je poudaril nestrinjanje z evropsko košarkarsko zvezo.

"Res je, da je imela Bosna in Hercegovina do zdaj le malo tekem, mi pa precej več. Še zlasti nam je koristil turnir v Beogradu, kjer smo se pomerili z dvema močnima ekipama. Pokazale so se nekatere slabosti, ki smo jih tokrat uspeli popraviti," je bil po zanesljivi zmagi nad BiH (70:54) zadovoljen selektor slovenske izbrane vrste Božidar Maljković. Ta je dodal: "V obrambi smo igrali zelo dobro skozi večino tekme, imeli smo 15 skokov več, z boljšim izvajanjem prostih metov smo zasluženo tekmo brez večjih težav pripeljali do konca. Tako kot si po turnirju v Srbiji nisem rezal žil, tako zdaj ne bom odpiral šampanjec. Še vedno smo v obdobju priprav, najpomembnejše je, da začetek evropskega prvenstva vsi pričakamo zdravi. In tudi boljši kot tokrat."

Selektorju se s končnim izborom še ne obremenjuje. Na pripravah je zdaj namreč 15 košarkarjev, na EP pa jih lahko nastopi 12. To srbskemu strokovnjaku sicer ni pogodu: "Nikamor se nam ne mudi. Saj veste, da se lahko trije igralci poškodujejo tudi v enem dnevu. Ne glede na to, ali bodo ti fantje nastopili na EP, je za njih in njihove klube le dobro, da so del teh priprav, saj vadijo z najboljšimi slovenskimi košarkarji. Od njih se veliko lahko naučijo."

Brez pravega razloga

"Je pa to, da lahko na EP nastopi le 12 igralcev, velika neumnost Fibe. Najbolj me moti bahavost in neupoštevanje vseh trenerjev v Evropi. Brez enega pravega razloga ne pristanejo na to. Dejal sem jim, naj podajo en razlog in se jim bom potem opravičil, a ga niso našli. Lahko se zgodi, da bo na ogravanje pred tekmo prišlo le sedem ali osem košarkarjev, ker bodo ostali poškodovani. Tekem je vse več, poglejte, koliko tekem so med sezono odigrali Mirza Begić, Boštjan Nachbar in Goran Dragić, tu pa jih čakajo novi napori. Če bi imeli 14 igralcev, jih to ne bi stalo nič, mi bi plačali za njih. To je popolen nesmisel, neumnost in bahavost," je nadaljeval Maljković.

Njegov kolega na klopi reprezentance Bosne in Hercegovine Aleksandar Petrović pa je pohvalil igro slovenske reprezentance. "Slovenija igra zelo agresivno. Moram priznati, da nisem pričakoval, da bo Jaka Lakovič po poškodbi igral tako dobro. Odlično je bral tudi našo igro, z Goranom Dragićem pa ima Slovenija dva izjemna organizatorja igre. Kot ekipa igra Slovenija zelo agresivno in to bi znala na domačem prvenstvu izkoristiti. Veliko ekip bo sicer igralo na podoben način in EP bo zelo zanimivo in izenačeno," je menil nekdanji košarkar Šibenke, Cibone in Scavolinija ter reprezentant Jugoslavije.

Komentarjev 1
  • mihajlo 12:34 26.avgust 2013.

    Klasična napaka v prevodu. Srbski izraz "bahat" pomeni aroganten in ne "bahav". Včasih je dobro pogledati v slovar ...